Borclu Kişilere müjde ! Her 100 bin TL'nin 40 bini silinecek

Borclu Kişilere müjde ! Her 100 bin TL'nin 40 bini silinecek

Borclu Kişilere müjde ! Her 100 bin TL'nin 40 bini silinecek
Admin
Admin
21 Şubat 2020 Cuma 14:59

Borçlu Kişilere müjde ! Her 100 bin TL'nin 40 bini silinecek

Vergi borcu ve cezalarıyla alakalı yargısal süreçten cayan mükellef, 100 bin liralık vergi cezasının 40 bintl sinin silineceği konusunda bilgi paylaştı.

YAYIMLANAN TEBLİĞ İLE DÜZENLEMENİN DETAYLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Tebliğe göre, indirimden yararlanmak için, mükellef için geçerli olan istinaf veya temyiz başvuru süresi içerisinde, kanun yolundan vazgeçildiğine ilişkin dilekçenin, dava konusu edilen vergi  ihbarnamesini hazırlayan vergi dairesine getirilmesi zorunluluğu getiriliyor. Sunulan dilekçede dava konusu vergi veya vergi cezalarının tümü adına kanun yolundan cayıldığının açıkca sunulması da şartlar içerisinde . Kanun yolundan cayılan her bir karar için ayrı ayrı dilekçe sunulması mecburidir.

Konusu sadece vergi olan davalarda, bu verginin yok edilmesi halinde borcun yüzde 60’ı mutlaka ödenmesi gerekecek , verginin kalan yüzde 40’ı terkin edilecek, bu verginin onaylanması  durumunda ise verginin tamamı yansımış olacak .

Vergi ve yeni torba yasadaki bu madde kapsamında özetleyecek olursak;budurumun oluşturacağı haller vergi kaybı cezasının yok edilmesi halinde , verginin yüzde 60’ı yansıyacak verginin kalan yüzde 40’ı ve vergi ziyaı cezası ise yok edilmiş kaldırılmışolacaktır .

Kamu Saati Sayfamızı Sosyal Medya Üzerinden Takip Ederek Güncel İş İlanları Memur ve İşçi Alım Haberlerine ve Son Dakika Haberlerine Herkesten Önce Ulaşarak Bir Adım Öne Geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Android Uygulamamızı Telefonuza indirip Son Dakika Gelişmelerinden ve Memur İşçi Alımlarına Herkesten Önce Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

Bu yazının tüm hakları www.kamusaati.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.