Beştepe'de Çiftçiler Buluşması - 300 Koyun artı maaş detayları belli oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilerle külliyede bir araya geliyor. Erdoğan'ın 300 koyun ve asgari ücret ile ilgili detaylardan bahsetmesi beklenirken, vatandaşlar detayları merak ediyor.

Beştepe'de Çiftçiler Buluşması - 300 Koyun artı maaş detayları belli oluyor
20 Şubat 2018 Salı 14:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Şuabt 2018 Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programı kapsamında çiftçilerle bir araya geliyor.Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde saat 14.00'de başlayacak toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı 'köyüne dönene 300 koyun projesi'nin detaylarından bahsedecek.

Köyüne dönene 300 damızlık koyun

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesi kapsamında köyüne geri dönecek ailelere 300 damızlık koyun ile bu koyunlara bakacak bir kişiye asgari ücret üzerinden maaş verileceğini açıklaması tüm Türkiye'de büyük ilgi uyandırmıştı.

Proje ile kırsalda binlerce boş ağılın ve ekilmeyen toprakların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilerek kırmızı et üretiminin artırılması hedefleniyor.

Çok Önemli Bir Proje Olacaktır

Fakıbaba, Ziraat Bankasının çiftçilere verdiği desteklere Bakanlık olarak kendilerinin de sahip çıkacağına dikkati çekmişti:

"Biz destek vereceğiz. 300 koyun Ziraat Bankasının, yani Hükümetimizin desteklediği, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın desteklediği ama Tarım Bakanlığının da onlara destek çıkacağı çok önemli proje olacaktır. Artık hiçbir zaman bizim üreticimiz yalnız kalmayacaktır. Bunlar bizim ailemiz olacak. Üretici ailelerimiz olacak. Biz bunlara asgari ücretlerini de vereceğiz. Bunların sigortalarını da yaptırtacağız. Bunların ilaç paralarını da vereceğiz. Bunların yem paralarını da vereceğiz. Tabii ki onların kazanmaları bizim kazanmamızdır. Hayvan sayısının artması ithalatı etkileyecek ve önleyecek en önemli etkenlerin başında gelmektedir."

Kaynak: Yenişafak

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.