Bakanlık'tan taksicilere 'ayar' uyarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, UKOME'nin yaptığı yüzde 5 zammı kabul etneyip taksimetre ayarlarını yaptırmayan taksicileri uyardı. Ve 15 gün içerisinde yapmayanlara büyük meblada para cezasına çarptırılacağını bildirdi.

Bakanlık'tan taksicilere 'ayar' uyarısı
06 Eylül 2016 Salı 15:35

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) yaptığı yüzde 5 zammı az bulduğu nedeniyle taksimetre ayarlarını yaptırmayan taksicileri uyardı. Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada taksimetre ayarı yaptırmayan taksicilere ceza uygulanacağını duyurdu.

15 gün içerinde yaptırılmazsa para cezası uygulanacak

Taksicilerin taksimetre ayarlarını yaptırdıktan sonra en geç 15 gün içerisinde teksimetrelerin periyodik muayenelerini servislere yaptırmalarını isteyen bakanlık yaptırmadıkları takdirde amga süresi̇ dolmuş ölçü aleti̇ni̇ kullananlara bin 767 lira i̇dari̇ para cezası verilecek. Ayrıca mülki̇yeti̇ni̇n kamuya geçi̇ri̇lmesi̇ içinde i̇şlem başlatılacak.

"Zamlı tarife ile hizmet vermeme kararı aldık"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, 2 yılın ardından yapılan yüzde 5'lik zam için kabul edilebilir bir yanının olmadığı belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile yapılan görüşmeler hakkında "Şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir şekilde birliktelik göstererek, zamlı tarife ile hizmet vermeme kararı aldık. Bu nedenle esnafımıza ve şoför arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Bu işin bir alternatifi yok"

Yüzde 5'lik zammı kabul etmediklerini dile getiren Uğur şunlarıda söyledi:

"Şu an içinde olduğumuz durum çok farklı. Zammı kabul etmemek ayrı, cezaya maruz kalmak ayrı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bizlere yapılan uyarıda taksimetre ayarı yapılmaması durumunda bin 767 lira para cezasına çarptırılacağımız bildirildi. Bu işin bir alternatifi yok, hepimiz bugün taksimetre ayarımızı yaptıracağız. örüşmelerimiz devam edecek. Esnafımız, odasına güvenmeye devam etsin. Birlikte olmaya devam edersek başaracağız. Şu anda önceliğimiz hiçbir esnafımızın ceza almaması." 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Taksiciler taşıdıkları insanların tüm paralarına talip herhalde