Asgari ücrette vergi kesintisi olacak mı?

Asgari ücrette vergi kesintisi olup olmamasına ilişkin açıklama geldi. Asgari ücret düşecek mi?

Asgari ücrette vergi kesintisi olacak mı?
16 Mayıs 2016 Pazartesi 09:02

Asga ücrette vergi kesintisi yapılacak mı? Asgari ücrette vergi kesintisi yapılırsa asgari ücretlerde düşüş olacak. Peki asgari ücret düşecek mi?

Asgari ücretliler Ekim ayında bir üst vergi dilimine geçecekler. Bu da asgari ücretlilerin maaşlarında kesinti olması ve asgari ücretin düşmesi anlamına geliyor.

Ancak, Ekim ayında gelir vergisi üst dilimine çıkacak olan asgari ücretle çalışanların maaşından kesinti yapılmaması için çalışmalar başlatıldı. Bu sorunun Ağustos ayında Çalışma ve Maliye Bakanlıkları'nın yapacağı toplantıda çözülmesi planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılı Ocak ayı itibarıyla asgari ücretin brüt bin 647 lira, net bin 300 lira 99 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.

Bakan Soylu, Ekim ayı itibarıyla bir üst gelir dilimine geçilmesinin söz konusu olabileceğine belirtti ve asgari ücretin bin 300 liranın altına düşmesinin önüne geçebilmek için Ağustos ayı içerisinde maliyet tablosunu yeniden değerlendirmek üzere Maliye Bakanlığı ile toplantı yapılmasının planlandığını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.