Asgari ücrete '70 lira' devlet desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretlinin maaşından yapılan kesintiden ve vergi hakkında açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete '70 lira' devlet desteği
08 Temmuz 2016 Cuma 09:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, asgari ücretlinin maaşından yapılan 70 liralık kesinti hakkında, "Asgari ücrette vergi sözümüz söz" diye konuştu.  

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Soylu , "Asgari ücrette vergi sözümüz söz. Telafi edecek düzenleme yapacağız. Bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliye para vereceğiz. Bütün sistemimizi bilgi işlem olarak buna göre yenileyeceğiz" dedi.

Asgari ücretten kadınların doğum iznine, genel sağlık sigortasında gençlerle ilgili düzenlemeye kadar birçok adım atıldığını dile getiren Soylu bunlar vatandaşa söz verdiğimiz adımlar olduğunu, esnek çalışmanın gerçekleştirildğini ve iyileştirmelerin devam edildiğini söyledi.

Soylu asgari ücretteki vergi ile ilgili ise,"Asgari ücrette vergi sözümüz söz. Telafi edecek düzenleme yapacağız. 1300 liranın altında asgari ücret olmamasına yönelik ağustos ayında çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliye para vereceğiz. Olan gene bize oluyor. Bütün sistemimizi bilgi işlem olarak yenileyeceğiz." ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.