Asgari ücret vergi diliminden dolayı 1300 liranın altına düşmeyecek

Hükümetin 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle asgari ücreti 1300 liraya çıkarması yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Asgari ücretin 1300 TL olmasıyla işçilerin ağustos ayında vergi dilimine girmesi, haliyle maaşlarından kesilecek verginin artmasına sebep olacak. Süleyman Soylu bu kesintinin yapılmaması için çalışma yapılacağını söyledi.

Asgari ücret vergi diliminden dolayı 1300 liranın altına düşmeyecek
02 Mart 2016 Çarşamba 12:18

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi ile imzaladığı sosyal güvenlile ilgili bir anlaşmanın töreninde konuşan Süleyman Soylu, asgari ücretin 1300 TL olmasıyla işçilerin ağustos ayında vergi dilimine girebileceğini daha önce dile getirdiğini haliyle yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu "Vergi diliminden dolayı Ağustos'ta asgari ücretin 1,300 liranın altına düşmemesi için maliyet tablomuzu yeniden değerlendirebiliriz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bu konuda hassasiyet içinde olmamız yönünde talimatları olmuştur." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal bu hafta yaptığı açıklamada, Ağustos ayında vergi diliminden dolayı asgari ücret alanların maaşlarının 1,300 liranın düşebileceğini daha önce dile getirmişti.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Tüm çalışanlarla ilgili vergi dilimleri yeniden ele alınmalı.