Alacaklardaki yeniden yapılandırmaya büyük ilgi

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik imkanlardan yararlanmak isteyen milyonlarca vatandaş başvuruda bulundu.

Alacaklardaki yeniden yapılandırmaya büyük ilgi
28 Kasım 2016 Pazartesi 12:49

​Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun kapsamında 77,6 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını açıkladı. Yeniden yapılandırma olanaklarından yararlanmak isteyen 8 milyon 527 bin 452 vatandaş başvuruda bulundu. Bu başvuruların 4 milyon 382 bin 606'sının internetten üzerinden diğerlerinin ise vergi dairesinden yapıldığı bildirildi.

Yoğun ilginin gösteridiği yeniden yapılandırma için basın toplantısında konuşan Naci Ağbal, "Kanunun yapılandırma, matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi hükümlerinin tamamına ilişkin olmak üzere, yapılandırılan toplam tutar 77,6 milyar lira. Başvuru adedi ve yapılandırılan toplam tutar açısından bu veriler, benzer içerikli 6111 sayılı Kanunla mukayese edildiğinde başvuru adedinde yüzde 64,2, yapılandırılan tutarda yüzde 96,3 artış kaydedildi. Rakamlar bu defa yeniden yapılandırmaya olağanüstü bir ilginin söz konusu olduğunu ortaya koyuyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.