2016 yılında alkol ve sigaraya zam!

2016 yılında otomatik zamlanan içki ve sigaranın zam oranları resmi gazetede yayımlandı.

2016 yılında alkol ve sigaraya zam!
01 Ocak 2016 Cuma 22:50

Yeni yıla girilmesi ile birlikte sigaraya ve alkole ne kadar zam yapılacağı merak konusuydu. Bakanlar Kurulu yeni yılın ilk zam haberini açıkladı. 2016 yılında otomatik zamlanan içki ve sigaranın zam oranları resmi gazetede yayımlandı. Bakanlar Kurulu, yeni yılda içki ve sigaraya yapılacak otomatik zam oranlarını açıkladı. 

2016 yılında otomatik zamlanan alkol ürünlerinde asgari maktu vergi yaklaşık yüzde 15 oranında arttırıldı.

Tütün ürünleri üzerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi de (ÖTV) ile paket başına maktu vergi fiyatı 4.20 TL'den 4.41 TL'ye geldi. Buna göre paket başına maktu vergi fiyatı 19.68 kuruştan 24.68 kuruşa çıkarıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
1980-1990 arası iktidarların hastalığı yeniden başladı demekki
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Tütün ve alkol tüketiminin azaltılması için daha çok çalışılmalı. Yalnız fiyatların çok yüksek olması karaborsayı artırabilir. Sahte rakıda olduğu gibi sıkıntılar yaşanmamalı