15 Mayıs itibariyle dolar yükselecek mi?

Dolar fiyatları 15 Mayıs itibariyle nasıl değişecek? Geçen hafta 3,57 - 3,59 aralığında gidip gelen doların, yeni haftada da yerini koruyacağı tahmin ediliyor. Ancak ileri zamanlarda artacağına kesin gözüyle bakılıyor. Dolar kaç TL? Çeyrek altın ne kadar?

15 Mayıs itibariyle dolar yükselecek mi?
14 Mayıs 2017 Pazar 13:59

Dolar kuru şu dakikalarda 3.57 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/TL ise 3.90'dan işlemde.

Cuma kapanışta doların satış fiyatı 3.5820 lira, euronun satış fiyatı ise 3.9030 lira olmuştu.

Analistler, TL varlıklara ilginin devam ettiğini belirterek, hafta açılışı itibarıyla TL'nin tüm gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolara  karşı en iyi performansı gösteren para birimi olduğunu kaydetti.

Bugün yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise Avro Bölgesi yatırımcı güven endeksi verisinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3.5220 seviyesinin destek, 3.5550 seviyesinin direnç konumuna geldiğini bildirdi.

Gerçekleştirilen ankete göre, ekonomistler, martta arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2.5  artacağını tahmin ediyor. Öte yandan, mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin yıllık bazda yüzde 2.5, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ise aylık bazda yüzde 1.7 artacağı öngörülüyor.

ALTIN FİYATI ARTIYOR

Gram altın haftaya artışla başlayacak, 139.1 lira ile 4 ayın en düşük seviyesini gören altın 141.9 a kadar yükselişe geçti. Cuma günü 142.0 liraya kadar yükselen gram altının, yeni haftaya artışla başlayacağı tahminler arasında.

Döviz kurlarının gerilemesine paralel bugün 9 Ocak'tan bu yana en  düşük seviyesi olan 139.1 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, bu  seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve 140.0 lirada dengelendi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 230, Cumhuriyet altını 938 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda azalan risk iştahına paralel 3 haftadır değer kaybeden altının ons fiyatı, yeni haftaya artışla başlamasının ardından şu  dakikalarda yüzde 0,20 değer kazancıyla 1.230,5 dolardan alıcı buluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.