Yusuf Tekin: "MEB eğitim felsefesini yeniden inşa etmeli"

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, "Yeni dönemde kurumsal eğitimin tasarımı" adlı panelde eğitim ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut eğitim sisteminin eksiklerini belirten Yusuf Tekin, yeni eğitim sisteminde öğrencilerin bireysel yeteneklere göre yetiştirilmelerinin gerektiğini vurguladı.

Yusuf Tekin: "MEB eğitim felsefesini yeniden inşa etmeli"
01 Mart 2017 Çarşamba 09:50

Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı (MEB) Yusuf Tekin, eğitimde yeni dönem ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi.  "Yeni dönemde kurumsal eğitimin tasarımı" konulu panelde konuşan Müsteşar, öğrencilerin bireysel yeteneklerine göre yönlendirileceğini beyan etti. Öğrencilere dayatılan mevcut sistemin ortadan kaldırılacağını ifade eden Yusuf Tekin'in açıklamaları şu şekilde;

Zekiyse Fen, değilse Meslek Lisesi

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğrencilerin lise seçiminde yanlış yapıldığını söyledi. Tekin, "Zekiyse fen lisesine puanı düşükse meslek lisesine gönderiyoruz. Ne okuyacaklarını, nasıl öğreneceklerini, hangi meslek sahibi olacaklarını çok önceden belirliyoruz."

Bireysel Yetenekler Doğrultusunda Yetiştirme

Yeni dönemde bu durumun ortadan kalkacağını sözlerine etkeyen Tekin,  "Yeni dönemde çocuklarımız devletin onlara sunduğu paradigmalarla mı yetişecek yoksa yepyeni, bireysel yetenekleri doğrultusunda içlerinden gelen farklılıklarıyla yetişmelerini mi sağlayacağız buna karar vermemiz lazım" açıklamasını yaptı.

Bunu yapması gereken kurum MEB

Bunları tasarlaması gereken kurumun MEB olduğunu vurgulayan Yusuf Tekin,  "Bunların hepsini yeni dönemde yeniden tasarlamak kurgulamak gerektiğini söyleyen Tekin, "Bunu yapması gereken kurum tabii ki yine Milli Eğitim Bakanlığı. Yeni bir kurgu yapıp bu kez de o kurguya göre çocuk yetiştirelim derseniz bu da başka bir dayatma olacaktır. MEB bu anlamda sektör üzerindeki belirleyiciliği azaltan, eğitim sisteminin bu anlamdaki dayatmacılığından uzak bir yapıyla, yeni dönemde eğitim ortamları, eğitim kuramları, eğitim felsefesini yeniden inşa etmeli" dedi.

Eğitim Sistemi Hiç Değişmedi

Cumhuriyetin kurulduğu andan itibaren eğitim sisteminin hiç değişmediğini söyleyen Yusuf Tekin, "Herkes bu hükümet dönemde eğitim sistemi çok değişti eleştirisi yapabilir ama ben Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de eğitim sisteminin hiç değişmediğini söylüyorum. İlkokulu 5'ten 4'e indirmek, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmak, liseye geçiş sınavını değiştirmek, üniversite soru modelini değiştirmek eğitim sistemini değiştirmek değildir. Eğitim sistemi çok değişti diyenler, asıl değişimin gelmesini istemeyen, statükoyu destekleyenlerdir" dedi.
 


Etiketler; #yusuf tekin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.