Yurt Dışında öğrenim görecekler dikkat! YÖK'den önemli açıklama

Yükseköğrenim Kurumu, yurt dışında öğrenim görmek isteyen öğrencileri yakından ilgilendiren, bir karara imza attı. YÖK, Dünya sıralamasındaki ilk 500'e girme barajını değiştirdi.

Yurt Dışında öğrenim görecekler dikkat! YÖK'den önemli açıklama
02 Temmuz 2016 Cumartesi 19:27

Yurt Dışında  okumak birçok kişinin hayali. Öğrenciler ÖSYM'nin yaptığı sınavlara girmeden eğitimlerini yurtdışında tamamlamak istiyor. Öğrencilerin bu kararını yakından ilgilendiren önemli bir karar YÖK'den geldi. YÖK, öğrencilerin yurt dışındaki üniversitelere ÖSYM'nin yaptığı YGS ve LYS'ye veya muadil sınavlara girmeden başvurabilmeleri için koyduğu dünya sıralamalarındaki ilk 500'e girme barajını, bine çıkardığını duyurdu.

YÖK'ün duyurusunda, şunlar kaydedildi:

"20 Şubat 2016 tarih ve 29630 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 'Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği' kapsamında dördüncü maddenin beşinci fıkrası kapsamında ortaöğrenimlerini Türkiye'de tamamlayan ve yükseköğrenime başlanılan yıl Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenmiş olan sıralama kuruluşlarınca yapılan dünya üniversite sıralamalarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen dilimindeki üniversitelerden mezun olanlardan birinci fıkranın (ı) bendindeki YGS/LYS veya muadil sınavlardan alınmış puan koşulu istenmez olarak belirlenmiş olarak belirtilmiştir. Bu sıralandırma kuruluşları Academic Ranking of World Universities (ARWU), CWTS Leiden Ranking Academic Ranking, QS World University Rankings, Times Higher Education (THE) World University Ranking, University Ranking by Academic Performance (URAP) olarak ve belirlenen dilimler ise kurulumuzca tanınan ilk bin sıradaki yükseköğretim kurumları olmasına karar verilmiştir."

Buna göre, Academic Ranking of WorldUniversities (ARWU), CWTS Leiden Ranking Academic Ranking, QS World University Rankings, Times Higher Education (THE) World University Ranking, University Ranking by Academic Performance (URAP) gibi yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalarda ilk bine giren üniversitelere, öğrenciler ÖSYM'nin yaptığı YGS ve LYS'ye veya muadil sınavlara girmeden başvuru yapabilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.