YÖK'ten öğretmenliğe yeni şart -Tercih yapamayacaklar

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, LYS ve YGS'nin yanı sıra öğretmenlik bölümü için getirilen yeni şart hakkında konuştu. LYS'de açık uçlu soru dönemi geliyor. İşte detaylar.

YÖK'ten öğretmenliğe yeni şart -Tercih yapamayacaklar
22 Aralık 2016 Perşembe 10:15

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, öğretmenlik bölümüne getirilen yeni şartı ve LYS ve YGS'deki açık uçlu sorulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

YÖK Başkanı Saraç'ın öğretmenlik bölümü için önemli açıklama:

"Bazı yükseköğretim programları, birinci aşama ile öğrenci alıyorlardı. Biz önce birinci aşama ile öğrenci alan öğretmenlik programlarını artık ikinci aşamaya nakletme kararı aldık. Bu çok radikal bir karar. YGS puanları ile öğrenci alan bu programları LYS puanlarına naklederken YGS'deki test içeriklerini dikkate alacağız. Bütün bu LYS'den öğrenci kabul edecek programlar için de başarı sıralaması şartı getirdik. Bu başarı sıralaması şartı da 240 bin. 240 binden aşağısının artık bu programlara girmesi söz konusu olmayacak.

LYS'ye açık uçlu soru geliyor


Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS'de öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.