YÖK'ten Öğrenci ve Akademisyenlere Müjde!

YÖK Başkanlığı, KKTC'de öğrenim hayatlarına devam eden öğrenciler ve görev yapan akademisyenleri yakından ilgilendiren bir proje hazırlıyor.

YÖK'ten Öğrenci ve Akademisyenlere Müjde!
09 Mayıs 2016 Pazartesi 15:45

YÖK Başkanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) 'deki binlerce öğrenci ve akademisyeni ilgilendiren bir proje hazırlıyor. Buna göre KKTC üniversitelerinde eğitimine devam eden ve çalışan öğrenci ve akademisyenlere, Türkiye'deki öğrenci ve akademisyenlere uygulanan çeşitli indirim ve kolaylıkların sağlanması planlanıyor.

YÖK, yavru vatan KKTC'deki binlerce öğrenci ve akademisyen için Türkiye'de ki indirim ve kolaylıkların sağlanabilmesi için çalışma başlattı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ'ın talimatı doğrultusunda, KKTC'de eğitim alan ve görev yapan akademisyenlere çeşitli kolaylıkları öngören çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar için hazırlıklar başladı.

KKTC'de yaklaşık 50 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenci bulunuyor. Proje kapsamında, Türkiye'deki üniversitelerde olduğu gibi Kıbrıs'taki üniversitelerin birim bilgileri, mezunları, öğrencileri ve akademisyenlerine ait bilgiler YÖKSİS'e kayıt edilecek. YÖKSİS'e kayıtlı öğrenci ve akademisyenler Türkiye'deki üniversitelere sağlanan tüm indirim ve kolaylıklardan faydalanabilecek. İndirimli uçak biletleri dahil tüm fırsatlardan sadece öğrenciler değil akademisyenlerde yararlanabilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Ucak bilet fiyatları ürkütücü .sadece bu indirim bile cazibeyi artırır