YÖK diploma tanıma denklik işlemleri başladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tanıma ve denklik işlemlerine ilişkin duyuru yayımladı. YÖK denklik işlemleri ücreti ne kadar? YÖK denklik işlemleri ücreti hangi banka yatırılacak? YÖK denklik işlemleri ne zaman başlıyor? İşte yanıtlar...

YÖK diploma tanıma denklik işlemleri başladı!
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:33

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tanıma ve denklik işlemleri hakkında duyuru yayımlandı. YÖK denklik işlemleri ne zaman başlıyor? YÖK tanıma ve denklik işlemlerinin ücreti ne kadar? YÖK tanıma ve denklik işlemlerinin ücretleri nereye yatırılacak?

YÖK tarafından, Yurtdışı Yükseköğretim diplomaları tanıma ve denklik başvurularının kabulü, başvuruların incelenmesi, inceleme sürecinde yapılan işlemler, geçici denklik belgesi verilmesi, tanıma veya denklik belgelerin başvuru sahiplerine teslimi, sınav tebligatlarının yapılması gibi işlemlerin başladığına ilişkin duyuru yayımlandı.

Peki ücretler ne kadar?

YÖK yaptığı açıklamada ücretlere ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Tanıma ve denklik başvuruları ile yeniden inceleme talepleri için 150 TL
Denklik ve tanımaya ilişkin diğer işlem ve dilekçeleri için 50 TL

YÖK, 30 Mayıs 2016 tarihinden itibaren başvuru ve dilekçe ücretlerinin ilgili hesap numarasına yatırılması ve başvuru sahiplerinin veya vekillerinin makbuz örneği ile YÖK'e başvurması gerektiğini açıklamasında belirtti.

YÖK'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir:

"Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre; denklik ve tanıma başvurularının kabulü, başvuruların incelenmesi, inceleme sürecinde yapılan işlemler, geçici denklik belgesi verilmesi, tanıma veya denklik belgelerin başvuru sahiplerine teslimi, sınav tebligatlarının yapılması gibi işlemler Kurulumuz Başkanlığınca yapılmaktadır.
 
Yükseköğretim Genel Kurulunun 12.05.2016 tarihli toplantısında Kurulumuzun denklik işlemlerinin tesisi sırasında yapmış olduğu yoğun yazışma, iletişim ve komisyon masrafları göz önüne alındığında, Kurulumuz Başkanlığına yapılacak tanıma ve denklik başvuruları ile yeniden inceleme talepleri için 150 TL, denklik ve tanımaya ilişkin diğer işlem ve dilekçeleri için 50 TL alınmasına karar verilmiştir. 30 Mayıs 2016 tarihinden itibaren başvuru ve dilekçe ücretlerinin aşağıda verilen hesap numarasına yatırılması ve başvuru sahiplerinin veya vekillerinin makbuz örneği ile Kurulumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

YÖK DENKLİK HESABI
Ziraat Bankası
Hesap Numarası: 5386419-5033
IBAN: TR130001002533053864195033"

YÖK'ün söz konusu duyuru sayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.