YÖK Başkanı Saraç'tan üniversite bütünleme sınavı iddialarına yanıt

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 'üniversitelerdeki bütünleme sınavları kaldırıldı' yönündeki haberlere yönelik açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Saraç'tan üniversite bütünleme sınavı iddialarına yanıt
13 Ocak 2017 Cuma 11:14

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medyada üniversitelerdeki bütünleme sınavlarının kaldırıldığı yönünde çıkan iddialara yanıt verdi. Twitter adresinden açıklama yapan Saraç, "Bütünleme sınavlarına ilişkin bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilerek sosyal medyada sahte bir yazı ve haber paylaşılmaktadır. Bu konuda alınmış yeni bir kararımız bulunmamaktadır. Bu yazı ve habere itibar etmeyiniz." dedi.

YÖK Başkan Vekili HASAN Mandal'ın imzası taklit edilerek sosyal medyada paylaşılan "12 Ocak 2017 tarihli ve 2937 sayılı YÖK eğitim Komisyonu'nun aldığı karar gereği, üniversitelerimizde uygulanan bütünleme sınavları kaldırılmıştır. 2016-2017 güz dönemi karar tarihine kadar yapılan bütünleme sınavları geçersiz sayılacaktır." yazısına itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.
 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.