Yarın okullar tatil mi? 26 Aralık 2018 Çarşamba kar tatili olan illerin listesi

Ülkemizin İç anadolu,karadeniz ve doğusunda etkili kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı bazı bölgelerde etkili olacak. Peki hangi illerde okullar tatil edilecek? Kar tatili Sivas, Kayseri, Ankara, Erzurum, Kars, Ağrı'da okullar tatil mi? Son dakika Valilik kar tatili açıklamaları haberimizde.

Yarın okullar tatil mi? 26 Aralık 2018 Çarşamba kar tatili olan illerin listesi
25 Aralık 2018 Salı 21:25

Yurt genelinde kar yağışı etkisi gösteriyor. İçAnadolu, Doğu Anadolu, Batı Karadeniz ve birçok kesimde kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken, milyonlarca öğrenci illerinde okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki yarın okullar tatil oldu mu? Kar tatili ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Hangi İllerde okullar tatil edildi 26 Aralık Çarşamba

Sivas'ın il genelinde, Bilecik kent merkezi ile Pazaryeri ilçesinde, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde ve Bursa'nın dağ ilçelerinde eğitime 26 Aralık Çarşamba günü bir gün ara verildi.

SİVAS'TA İL GENELİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Sivas'ta yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve ani sıcaklık değişimi beklendiğinden, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, hamile ve engelli kamu personellerinin de izinli sayılacağı bildirildi.

BİLECİK - BOZÜYÜK'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bilecik Valiliği, kent merkezi ve Pazaryeri ilçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizde kar yağışı ve buzlanma riskine karşı İl Merkezi ve Pazaryeri İlçesine bağlı tüm ilk ve orta dereceli okullarda 26 Aralık 2018 Çarşamba günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir. Ayrıca; Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ve İnhisar İlçelerinde taşımalı eğitime 26 Aralık 2018 Çarşamba günü bir gün süre ile ara verilmesi ve taşımalı eğitimle gelen öğrencilerin belirtilen tarihte bir gün süre ile idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.

BALIKESİR - DURSUNBEY'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.

Dursunbey ilçesinde sabah saatlerinde başlayan şiddetli kar ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sebebi ile İlçeye bağlı bazı mahallelerinde yolları kapanma aşamasına gelirken, Balıkesir -Dursunbey arasındaki D-230 yolunda da ulaşım güçlükle sağlandığı bildirildi.

Akşam saatlerinde Dursunbey Kaymakamı Emrullah Temizkan başkanlığında toplanan hıfzıssıhha kurulu26 Aralık Çarşamba günü ilçe merkezinde eğitim veren okulları tatil etme kararı aldı.

BURSA'NIN DAĞ İLÇELERİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

Bursa'da kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Merkezde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülürken, dağ ilçelerinden Keles, Büyükorhan ve Harmancık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi. 

Keles, Büyükorhan ve Harmancık kaymakamlıklarından yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemizde ilk ve orta dereceli okullar 26 Aralık 2018 Çarşamba günü, 1 gün tatil edilmiştir" denildi.

Orhaneli'de ise eğitime devam edileceği bildirildi.

ESKİŞEHİR SEYİTGAZİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi. 

Seyitgazi ilçe merkezinin yanı sıra köylerinde de etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Seyitgazi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları hakim olduğundan, ilk ve orta dereceği okullarda eğitim-öğretime 26 Aralık Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

KÜTAHYA

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle Gediz ilçesi hariç kent merkezi ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda 1 gün süre ile eğitime ara verildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde Öğlen saatlerinden itibaren başlayan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, Gediz ilçesi hariç il genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ( 26 Aralık Çarşamba) ara verilmiştir.Ayrıca hamile, engelli, kronik hastalıkları bulunan kamu personelleri, rehabilitasyon merkezleri ve Kuran-ı Kerim kursları da idari izinli sayılacaktır” denildi. Buna göre; Aslanapa, Altıntaş, Dumlupınar, Emet, Çavdarhisar, Domaniç, Pazarlar, Hisarcık, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim- öğretime Çarşamba günü ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak; iç, kuzey ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Rize ve Trabzon kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak; İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Rize ve Trabzon kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batı kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, güney ve batı, Marmara ile zamanla iç ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Marmara ve Kıyı Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve genellikle kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimleri ile Trakya çevrelerinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BURSA -3°C, 1°C
Çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 1°C, 5°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimleri hafif kar yağışlı

İSTANBUL 2°C, 5°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimleri hafif kar yağışlı

KIRKLARELI -2°C, 3°C
Çok bulutlu

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR -6°C, -3°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

IZMIR 3°C, 6°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MANISA 0°C, 5°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MUĞLA -1°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, bölgenin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 10°C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 10°C, 13°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR -4°C, 0°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY 8°C, 11°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

AKSARAY -2°C, 0°C
Çok bulutlu, yağmurlu; bu gece saatlerinden sonra yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ANKARA -4°C, -2°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

CANKIRI -4°C, -2°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ESKISEHIR -4°C, -2°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar; iç kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların bölge genelinde kuvvetli ve yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde gece saatlerinden sonra yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BARTIN 1°C, 3°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

BOLU -5°C, -2°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 1°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 4°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren Artvin haricinde bölge genelinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 0°C, 2°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ARTVİN 3°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yağmurlu

SAMSUN 3°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 3°C, 6°C
Çok bulutlu, yağmurlu gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Malataya, Elazığ, Erzincan, Bingöl, Erzurum ve Muş çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Bu gece satlerinden sonra bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ 2°C, 4°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -3°C, 1°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

IĞDIR -1°C, 7°C
Çok bulutlu

KARS -3°C, 1°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DIYARBAKIR 2°C, 7°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP 3°C, 7°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

SIIRT 3°C, 7°C
Çok bulutlu

ŞANLIURFA 5°C, 9°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA
Güney Ege’de fırtına, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde kuzeyi 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), ilk saatlerde doğusu gece saatlerinde geneli 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağışta anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Güney Ege’de kuzeyden 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatleri ile öğle saatlerinde güneyi 6 ila 8 (50-70 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0 ila 5,0m, m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde geneli ile öğle saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70 km/sa), Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece 5 ila 7 (40-60 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 3,0m ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu batısı öğle saatlerinden itibaren batısı karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler; #kar tatili
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.