Yarın okullar tatil mi? 1 Mart 2018 Perşembe kar tatili listesi

Kar tüm yurdu etkisi altına aldı. peki Yarın Okullar tatil mi? Peki 1 Mart 2018 Perşembe hangi illerde okullar tatil olacak? İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya, Karaman, Çorum, Sivas, Kayseri, İllerin hava durumu ve en güncel gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yarın okullar tatil mi? 1 Mart 2018 Perşembe kar tatili listesi
28 Şubat 2018 Çarşamba 19:45

Sibirya soğuklar yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı. Sağanak yağış ile başlayan soğuk hava etkisini kar yağışı olarak gösteriyor. Kar yağışının özellikle marmara ve iç anadolu bölgesinde gözükmesi öğrencilerde kar tatili istemini doğurdu. Peki hangi illerimizde okullar tatil olacak. 1 Mart 2018 Perşembe kar tatili ve Ankara, İstanbul, Edirne, Konya ve Aksaray'da okullar tatil olacak mı? Kar tatili ve Valilik açıklamaları ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

1 Mart 2018 Perşembe Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa), İç Ege (Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın ve Muğla'nın doğusu), Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Van ve Iğdır dışında Doğu Anadolu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu gece Samsun ve Ordu çevrelerinde, yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, iç kesimlerde bu akşam güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların önce yağmur ve karla karışık yağmur, akşam saatlerinden sonra ani sıcaklık düşüşü ile birlikte kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatısında kuzey ve kuzeybatı, bölgenin güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -3°C, 2°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ESKISEHIR -3°C, 3°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KONYA 2°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

NIGDE 0°C, 4°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

MARMARA

Parçalı çok bulutlu ve yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batısında bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİLECİK -2°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA -3°C, 5°C

Çok bulutlu, bu akşam karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE -1°C, 5°C

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ISTANBUL -2°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İstanbul'da Yarın Okullar Tatil Olacak mı? (1 Mart 2018)

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar tatili ile ilgili "Biz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öncelikle meteorolojik tahminleri alarak ona göre hareket tarzımızı belirliyoruz. Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil." şeklinde konuştu.

Şuan Türkiye'de hiçbir ilimizde okullar tatil edilmedi. İlerleyen zamanlarda sayfamızı takip ederek kar tatili olacak illeri öğrenebilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İstanbullu öğrencinin biri - 6 yıl önce
Lütfen ya neden tatil değil İstanbul’da