Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu STS duyurusu

MEB, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu (VKV) 3. ve 5. sınıflarında öğrenim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla Seviye Tespit Sınavı (STS) yapılacağını duyurdu.

Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu STS duyurusu
24 Mart 2017 Cuma 18:20

MEB, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Vehbi Koç Vakfı Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu (VKV) 3. ve 5. sınıflarında öğrenim görecek öğrencilerin belirlenmesi amacıyla Seviye Tespit Sınavı (STS) yapılacağı duyuruldu.

STS için başvurular, 24 Mart 2017 ve 07 Nisan 2017 tarihleri arasında  http://www.meb.gov.tr adresinden yapılacak.

Öğrenciler, sınav ücreti olarak 400 TL’ yi (KDV dâhil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile başvuru süresince  öğrencinin T.C. kimlik numarasına göre yatıracaklar. (Para yatırma işlemi ATM’lerden kartsız işlemler menüsünden Eğitim Ödemeleri seçilerek de yapılabilir.) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve başvuru kılavuzuna uygun yapılmasından veli sorumlu olacaktır.

Öğrenciler fotoğraflı sınav giriş belgelerini 24 Mayıs 2017 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

Sınav, 04 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00’da İstanbul Tuzla'da Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu Kampüsü'nde yapılacaktır. 3. sınıfa başlayacakların sınavı saat 10.00’da başlayıp 80 dakika, 5.sınıfa başlayacakların sınavı ise yine saat 10.00’da başlayıp 120 dakika sürecektir. Sınavda sorular 4 seçenekli olacak ve 3 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI

* VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu 3, ve 5. sınıfların Öğrenci Seviye Tespit Sınavı’na, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilkokul öğrencileri başvurabileceklerdir.

* Sınava katılmak için; 2016–2017 eğitim öğretim yılında;
o 2. sınıfta okuyan öğrenciler 3. sınıfa,
o 4. sınıfta okuyan öğrenciler 5. sınıfa başvurabilecektir.

* 2016–2017 eğitim öğretim yılında yurt dışında öğrenim gören öğrenciler Türkiye’deki ilkokul ve ortaokulların hangi sınıfına eş değer olduğunun tespit edilmesi amacıyla alınan denklik belgesinde belirtilen sınıfa göre VKV Koç Özel İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci işlerine başvuracaklardır.

Sınav soru ve cevap anahtarları 06 Haziran 2017 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Sınav sonuç bilgileri 21 Haziran 2017 tarihinde www.meb.gov.tr ve http://www.kocschool.k12.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.

Başvuruda bulunabilmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.