UNESCO’dan kız öğrencilerle ilgili korkutucu rapor

UNESCO yayınladığı raporda,dünyada üzerinde 6-11 yaşlarındaki yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından tamamen mahrum kalma riskinin bulunduğunu açıkladı.

UNESCO’dan kız öğrencilerle ilgili korkutucu rapor
02 Mart 2016 Çarşamba 13:07

Birleşmiş Milletler Bilim Eğitim ve Kültür Kuruluşu (UNESCO) korkutucu bir rapor yayınladı. UNESCO yayınladığı raporda, dünya üzerinde yaşları 6 ila 11 olan yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından mahrum olma riskinin bulunduğunu belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yayımlanan "Eğitimde cinsiyet eşitsizliği atlası" konulu raporda, son 20 yıldır sürdürülen planlı çalışmalara rağmen kız çocuklarının hala zorunlu eğitim hakkından yeteri kadar faydalanamadıkları belirtildi.

UNESCO raporunda, dünyadaki mevcut dengesizliklerin sürmesi halinde 6-11 yaş grubundaki 8 milyon erkek çocuğunun ilkokula gitme şansını kaçıracağı ifade edildi.

"16 milyon kız çocuğu eğitim hakkından mahrum kalabilir" 

Kız çocuklarında ise bu oranın iki kat fazla olacağına dikkat çekilen raporda, dünyada 6 ila 11 yaşlarındaki yaklaşık 16 milyon kız çocuğunun eğitim hakkından tamamen mahrum kalma riski bulunduğu vurgulandı.

Raporda, kız çocuklarının en fazla okula gidemediği bölgeler arasında da Arap ülkeleri, Afrika’nın güney sahra bölgesi ile güney ve batı Asya gösterildi.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.