TEOG’da hatalı soru sonucu değiştirmeyecek

Binlerce öğrencinin merakla beklediği 25 ve 26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınavının sonuçlarının açıklanması ile gözler hatalı sorular için mahkeme kararına çevrildi.

TEOG’da hatalı soru sonucu değiştirmeyecek
18 Ocak 2016 Pazartesi 10:38

Milli Eğitim Bakanlığı,2ndan yapılan açıklamaya göre mahkemenin dava açılan sorular hakkında "Hatalı" kararı vermesi halinde MEB, tekrar hesaplama yapmayacak. Mahkemenin kararı, açıklanmış sonuçları etkilemeyecek.

Geçen 45 gün içinde dava açılan sorulardan 2'si hakkında bilirkişi raporu çıktı. Bilirkişiler, 2 sorunun doğru olduğu yönünde mahkemeye görüş bildirdi. 3 sorunun akıbeti ise henüz belli değil. 2014 yılında TBMM'de sınavlarla ilgili itirazların mahkemelerde "ivedi" olarak karara bağlanmasına ilişkin bir düzenleme yapılmış ve yargının 45 gün içinde davaları karara bağlaması düzenlenmişti. MEB, sınavların yapıldığı tarihten itibaren sonuçların açıklanması için 45 gün bekledi. Sonuçlar, 45. günün sonunda açıklandı. Mahkemenin dava açılan sorular hakkında "Hatalı" kararı vermesi halinde MEB, tekrar hesaplama yapmayacak. Mahkemenin kararı, açıklanmış sonuçları etkilemeyecek.

Keçiye örümcek geni ve ömer dayı

MEB, TEOG'da Fen ve Teknoloji Testi A Kitapçığı 13. soru ile görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki Fen ve Teknoloji dersine ait 1 soruyu iptal etmişti. Bakanlığın iptal ettiği soruların dışında veliler, "Ömer dayı", "keçiye örümcek geni" gibi soruların da aralarında bulunduğu 5 soruyu iptal istemiyle yargıya taşımıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bu tür durumlarda yargı çok kısa sürede sonuç açıklamalı.
Avatar
n.selçuk - 8 yıl önce
çocuklara ve ailelere bu stresi yaşatmaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum adli kararın acilen açıklanması lazım