TEOG yaklaşıyor eksikleri tamamlayın

TEOG sınavı yaklaşırken uzmanlar eksiklerin tamamlanması gerektiğini söylüyor.

TEOG yaklaşıyor eksikleri tamamlayın
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı yaklaşırken uzmanlar veli ve öğrencileri eksikleri tamamlama konusunda uyarıyor. Sınava 3 hafta gibi kısa bir süre kala öğretmenlerin de TEOG kapsamında çıkacak sorulara dikkat etmesi çocukların geleceği açısından önemli. 

Hürriyet'e konuşan Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Yılmaz öğrencilerin ders çalışma yöntem ve biçimleri konusunda açıklamalar yaptı. Yılmaz açıklamasında dersi öğrenme ve çalışma konusuna eğildi. İşte uzmanların da önerdiği bzı çalışma biçimleri:

Derste işlenecek konuların önceden en az iki defa okunmuş ve anlaşılmayan yerlerin işaretlenmiş olması gerekiyor. Aksi halde derste bir konu ile ilk kez tanışan öğrencilerin ciddi bir başarı edinebileceklerinden söz edilemez. 

Dersi dikkatle dinlemek ve anlaşılmayan yerleri sormak çok önemlidir. Ayrıca sınıftaki soru ve çözümleri de kaydetmenin önemine değinen uzmanlar soru çözümlerinin öğrenmeyi pekiştireceğini belirtiyor. 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.