TEOG tercihleri başladı - E-Okul Teog tercih işlemleri

TEOG tercihleri başladı. 10 gün sürecek TEOG tercihlerinde dikkat edilmesi gereken unsular neler? Meb 2016 tercih listeleri ve e-Okul üzerinden tercih nasıl yapılır? Teog tercihleri lise taban puanları ile ilgili detaylar haberimizde.

TEOG tercihleri başladı - E-Okul Teog tercih işlemleri
15 Temmuz 2016 Cuma 09:59

Nisan ayının sonunda yapılan TEOG sınavlarının açıklanması ardından, yüzbinlerce ogrenci ve veliyi tercih heyecanı sardı. 8 Haziran 2016 tarihinde sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler ve veliler tercih işlemleri için liselerin taban puanlarını araştırmaya başladılar. MEB'in daha önce açıkladığı TEOG Tercih ve Yerleştirme takvimine göre  TEOG tercihleri bugün yani 15 Temmuz 2016 Cuma günü başladı. İyi bir lise eğittimi için en iyi okullarda eğitim görmek isteyen öğrenciler, İstanbul, Ankara ve İzmir Lise taban puanlarını araştırıyor. Haberimizde 3 büyük ilin TEOG Lise taban puanlarına ulaşabilirsiniz. TEOG tercihlerini yapmadan önce öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu isse tercihlerin nasıl yapılacağı oluyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak TEOG tercihlerinin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG ile ilgili merak edilen 44 soruya cevap verdi. TEOG terchileri öncesinde tercihler ile ilgili sorulan soruları değerlendiren MEB, en çok merak edilen ve sorulan soruları belirleyip 44 tanesini cevapladı. Peki TEOG tercihleri nasıl yapılacak? Ne zaman sona erecek?

MEB TEOG Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

TEOG Yerleştirme işlemleri için tercihler ne zaman, hangi adresten yapılacaktır?
Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00'ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler tercih başvurularını nasıl yapacak?
Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek-2)'nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 25 Temmuz 2016 mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü‐06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecektir. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

TEOG Tercihleri ile ilgili merak edilen soru ve cevapların devamı için TIKLAYINIZ

İstanbul Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

Ankara Lise Taban Puanları İçin TIKLAYINIZ

İzmir Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG Tercih İşlemi Nasıl Yapılır? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

TEOG Yerleştirme Sonuçları ne zaman açıklanacak?

15-25 Temmuz tarihlerinde yapılacak 2016 TEOG tercihlerinin sonucu 8 Ağustos 2016 Pazartesi günü açıklanacak. Yerleştirmeye esas 1. Nakil başvuruların alınması 9 Ağustos tarihinde başlayıp, 15 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek.


 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.