TEOG Sonrası yeni sistem nasıl olacak? Liseye girişte yeni sistem detayları

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sonrası liseye giriş sistemini açıkladı. Peki liseye girişte yeni sistem nasıl olacak? TEOG sonrası yeni sisteme ilişkin tüm detaylar haberimizde...

TEOG Sonrası yeni sistem nasıl olacak? Liseye girişte yeni sistem detayları
05 Kasım 2017 Pazar 12:25

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG sonrasında öğrencilerin stresini azaltacak, daha net bir sistem üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Yeni sistemde öğrenciler, adreslerine en yakın okullara yerleştirilecek. 

TEOG'a hazırlanan öğrenciler yıllar öncesinden çalışmalara başlıyordu. Öğrencilerin sosyal hayatını kesintiye uğratan bu sistem yerine daha az stresli yeni sistem hayata geçirilecek. Öğrenci ve velinin tercihi esas alınaca. Öğrenciler yeni sistemde 5 tercihte buşlunacak. Hiç bir öğrenci istemediği okul türüne yerleştirilmeyecek. Esas amaç öğrencilerin liselere sınavsız geçiş yapabilmesi.

Bakan Yılmaz açıklamasında, "Bütün liseleri Fen Lisesi ve Proje liseleri ayarına çıkarmamız lazım." dedi. 

Nitelikli okullarda yapılacak çoktan seçmeli sınav, temel dersleri içerecek, sözel ve sayısal 2 bölümden oluşacak.

Sınavda 6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Ama ağırlıklı olarak 8. sınıf müfredatını içerecek sınavda 60 soru sorulacak ve sınav süresi 90 dakika olacak.

Sınava giriş isteğe bağlı olacak . Sınava giren öğrencilerin 5 tercih hakkı olacak. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Yeni sistem tamamlandı. Mevcut sistem bu ana kadar gelenlerin en iyisiydi. Peki neden değiştirildi? Bu sınav yarışının okul dışı kaynaklara öğrenciyi yönlendirdiği şeklinde algı var. Bizler vatandaşlarımızından velilerimizden her ne şikayet gelirse dikkate almak zorundayız. Herkes bu eksiklerden mutabık. 

TEOG'un yerin stresi kaldıracak, basit bir sistem getirelim. Bizim sistemimiz şu:

"Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi"ni getirdik.  Adrese en yakın okula yerleştirilecek. Bizim getirdiğimiz bu sistemde de evlatlarımızın kendi tercihlerini alacağız. Başvuru esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 tercihte bulunacak. Öğrencinin tercihi esas olacak. Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz. Bu yüzde 90'un üzerindeki öğrenciler için. Akademik çeşitlilik sağlanacak ve bu okulun başarı yüzdesini yükseltecek. Sınıfınızda bir başarılı öğrenci varsa, o arkasından birçok öğrenciyi de sürükleyecektir. 

Detaylar geliyor...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.