TEOG Mazeret sınavları ne zaman?

TEOG mazeret sınav tarihleri belirlendi. TEOG mazeret sınavları ne zaman yapılacak? TEOG mazeret sınav başvurusu nasıl yapılır? Başvuru tarihleri nelerdir?

TEOG Mazeret sınavları ne zaman?
10 Aralık 2015 Perşembe 10:52

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25-26 Kasım'da 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına katılamayanlara yönelik düzenlenen mazeret sınavları 12-13 Aralık'ta yapılacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarına göre, kasımda sınava girmeyen ve mazeret başvurusu yapamayanlar için veli beyanı esas alınarak, katılma hakkı verilecek.
Türkiye genelinde veliler, 11 Aralık Cuma akşamına kadar okul müdürlüklerine başvurarak çocuklarının mazeret sınavına katılmasını sağlayabilecek. Geciken ya da mazeretini belirtmeyen öğrencilerin başvuruları da kabul edilecek. Sorunlu bölgelerde valilikler gerek duyarsa güvenlik nedeniyle sınavların iptal edilmesi yönünde karar vererek, bakanlığa bildirecek. Ancak şu an için sınavların iptali söz konusu değil.

Kaynak:Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.