Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında Suriyeli öğrenciler için 4 milyon ders kitabı basılması konusunda protokol imzalandı.

Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı
21 Aralık 2016 Çarşamba 15:31

Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında Suriyeli öğrenciler için 4 milyon ders kitabı basılması konusunda protokol imzalandı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nda düzenlenen protokol imza törenine, Millî Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) Türkiye Temsilcisi Munir Zahra katıldı. Altunel, burada yaptığı konuşmada, Türk eğitim sisteminde 167 bin, geçici barınma merkezlerinde 324 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğunu ifade etti.
 
Türk eğitim sistemindeki öğrencilere kitapların ücretsiz dağıtıldığını ancak geçici eğitim merkezlerinde uygulanan Arapça müfredattan dolayı kitapların temininin mevzuat açısından zorluk teşkil ettiğini dile getiren Altunel, bu kitapların daha önce bazı fonlar aracılığıyla sağlandığını anlattı. Suriyeli öğrenciler için imzalanan yeni protokol gereği bu yıl 4 milyon kitabın basılacağını bildiren Altunel, kitapların kısa sürede hazırlanması temennisinde bulundu.
 
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun ise vakıf olarak 2011´den bu yana Suriyelilerin eğitimi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve yaklaşık 13 bin öğrencinin eğitimini desteklediklerini aktardı. RAF´ın Suriyeliler için önemli yardım kuruluşlarından biri olduğunu anlatan Tutkun, 4 milyon kitabın basım masraflarının RAF tarafından karşılanacağını, kitapların yerlerine ulaştırılmasında TDV olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.