Sınavsız geçiş bu yıl da uygulanacak!

Sınavsız geçişin kaldırılmasına ilişkin çalışmalar yapılmış ve YGS'ye girmeyen 70 bin öğrencinin açıkta kalma ihtimali gündeme gelmişti. Hükümet kolları sıvadı ve sınavsız geçişin bu yılda uygulanması için harekete geçti.

Sınavsız geçiş bu yıl da uygulanacak!
27 Mayıs 2016 Cuma 16:02

70 bin öğrenci için müjdeli haber geldi. Yeni kanun tasarısında 'sınavsız geçişin kaldırılması' teklif edilmişti. Uygulama bu yıl hayata geçirilseydi yaklaşık 70 bin öğrenci sınavsız geçiş hakkından yararlanamayacak ve YGS'ye girmedikleri içinde üniversite hayalleri suya düşecekti.

Devlet 70 bin öğrenciyi mağdur etmemek için çalışmalara başladı. Sınavsız geçiş hakkı bu yıl da uygulanacak. Yapılacak bu düzenleme için tasarıya ek madde konulacak.

YÖK Başkanı Saraç, meslek yüksekokullarına sınavsız geçişin gelecek yıldan itibaren kaldırılması yönünde sunulan kanun tasarısına, bu yıl müracaat eden yaklaşık 70 bin öğrencinin mağduriyet yaşamaması için ek madde konulması konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la görüştü.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin meslek yüksekokullarına sınavsız geçişinin gelecek yıldan itibaren kaldırılması yönünde öneri sunuldu.

Edinilen bilgiye göre, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ı dün makamında ziyaret etti ve yeni görevinden dolayı tebrik etti. Saraç, ziyarette, 2547 sayılı YÖK Kanunu'nda yapılması öngörülen kanun tasarısında yer alan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunlarının sınavsız geçiş uygulamasını kaldıracak düzenlemeye ilişkin görüşlerini Bakan Yılmaz'a iletti.

Saraç, kanunun yasalaşması halinde yürürlükten kalkacak sınavsız geçişin hakkından yararlanmak için bu yıl müracaat eden yaklaşık 70 bin öğrencinin mağduriyet yaşamaması için kanun tasarısına bir ek madde konulması konusunu Bakan Yılmaz'la görüştü.

Yılmaz da "sınavsız geçiş" uygulamasının 2016 yılı için devam etmesi, bir sonraki yıldan itibaren başlatılması yönündeki bu öneriye olumlu yaklaştı ve gerekli adımların atılacağını ifade etti.

YÖK Başkanı Saraç, konuya ilişkin yardımlarından dolayı Bakan Yılmaz'a teşekkür etti.

Buna göre, bu yıl sınavsız geçiş için başvuru yapan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu mezunu 70 bin öğrenci, uygulamadan yararlanabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.