Sınav kaygısı panik atak yapıyor

Uzmanlar panik atağın sınav kaygısıyla tetiklenebileceğini belireterek velileri uyarıyor.

Sınav kaygısı panik atak yapıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Panik atak nöbetlerinin nedenleri arasında sayılan sınav kaygısının erken yaşlarda ortaya çıkması uzmanları endişelendiriyor. Çocukların çok küçük yaşlarda sınav tresiyle başa çıkma zorunluluğu ile karşı karşıya kaldığını beliten uzmanlar ailelerden çocukların rahatlatılmasını istedi.

Gelecek endişesinin 12 13 yaşlarındaki çocuklarda dahi görülebildiğini belirten uzmanlar, sınava dayalı eğitim sisteminin çocuğun tüm yaşamını etkilediğini belirtiyor. Öğretmenleri tarafından her sınav döneminde yaşamlarının sınavına girecekmiş gibi düşündürülen çocukların gelecek kaygısı baş edilemez bir hal alıyor. Bir süre sonra doğal olarak panik atak nöbetleri geçirmeye başlayan çocuklar kendilerine zarar veriyor. 

Konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberde uzmanların bu konuda yapılmasını istediği şeyler belirtildi. habere göre panik atak benzeri nöbet geçiren çocuklar nefes egzersizleri yaparak bu anları atlatabilir. derin ve düzenli nefes alışverişleriyle sakinleştirilmeye çalışılan çocuklar daha sonra psikolojik tedaviye alınmalı. 

Diğer yandan bu tarz sorunların tekrar edilmeyecek bir şekilde önüne geçilmesinin tek yolu ise eğitim sisteminde köklü değişiklikten geçiyor. Çocukların eğitim yerine seçmeye dayalı bir sistemler yetiştirildiği belirtilirken herkesin yetenekleri doğrultusunda eğitilmesinin daha doğru olacağı belirtiliyor. 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.