Özel Okul Teşvik Başvuruları ne zaman başlayacak?

MEB, özel okul teşvik başvurularının başlayacağı tarihi açıkladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları kaç öğrenciye, ne kadar destek verileceğine dair merak ettiğiniz tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Özel Okul Teşvik Başvuruları ne zaman başlayacak?
11 Ağustos 2016 Perşembe 22:57

Milli Eğitim Bakanlığınca yeni eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrencilere yönelik eğitim öğretim desteği takvimi belirlendi.Belirlenen takvime göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim ve öğretim desteği verilecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için özel okullara yönelik eğitim ve öğretim desteği başvuruları 15 Ağustos-2 Eylül 2016 arasında alınacak.

Daha önceki yıllarda destek almaya hak kazanan öğrencilerle birlikte 2016-2017 döneminde toplam 340 bin öğrenci eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmış olacak. Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 440 lira destek sağlanacak.

Tercih Hakkı Kazananlar Ne Zaman Açıklanacak?

Tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler 5 Eylül´de ilan edilecek. Özel okullar MEBBİS modülü üzerinden, öğrenciler ise kayıtlı bulundukları resmi ya da özel okullardan müracaatlarını yapabilecek. Eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınan özel okulların listesi, başvuru takvimi içerisinde haftalık olarak Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün internet sayfasından yayınlancak.

Öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül´de yapacak. Yerleştirme sonuçları 20 Eylül´de ilan edilecek. Eğitim ve öğretim desteği hakkı kazanan öğrencilerin, yerleştiği özel okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini bitirmeleri gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise aynı tercihler üzerinden 27 Eylül´de ek yerleştirme işlemi yapılacak. Ek yerleştirme ve kayıtlar 27-30 Eylül´de yapılacak.

Özel Okul Teşvik Programında Nereye Başvurulabilir?

– Anaokulu: Resmi kayıtlı oldukları e-okulda görülen özel veya devlet okuluna
– 1. ve 5. Sınıflar : Resmi kayıtlı oldukları, e-okulda görülen özel veya devlet okuluna
– 8. Sınıfı bitiren öğrenciler : Merkezi tercih ve yerleştirme sistemine başvurmuş olanlar,herhangi bir özel okula da aday kayıt yaptırmış olsalar bile yerleştirme sonuçlarının ilanını (14 Ağustos) beklemeleri gerekiyor. Merkezi tercih ve yerleştirmeye başvurmayıp herhangi bir özel okula kayıt yaptırmış olanlar ise e-okul sisteminde aday kayıt olarak görüldüklerinden teşvik başvurularını mezun oldukları okula yapmaları gerekiyor.
– Ara sınıflar (2-3-4-5-6-7-8-10-11): kayıtlı oldukları özel veya resmi okula başvuracaklardır

  Özel Okul Teşviğinden Kimler Yaralanabilir?

. Okul öncesine başlayanlar (15 Mart 2010 ile 14 Eylül 2011 tarihleri arasında doğmuş olanlar),
. İlkokul 1. Sınıfa kaydı yapılmış olanlar,
. 5. Sınıfa kayıt olanlar (Resmi/Özel Ortaokul veya İmam Hatip Ortaokulu),
. 9. Sınıfa kayıt olanlar veya kayıt şartına sahip olanlar,
. Resmi/Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının (Liseler) ara sınıflarına kayıtlı olanlar,
. Geçen yıl bir özel okulda olduğu için başvuruda bulunamayanlar,
. Geçen yıl başvuru yaptığı halde destek alamamış olanlar,
. Geçen yıl destek almış olsa bile 1, 5. ve 9. sınıfa geçenler (Kademe atlayanlar).
Uyarı: Özel okulun ilan ettiği ücretin % 51'i ve fazlası oranında burslu okutulan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmez.

Gerekli Belgeler Neler?

. İl, Ulusal veya uluslar arası yarışmalarda alına derecelerle ilgili (birinci, ikinci, üçüncü belgeler),
. Öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait (2015 yılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarından birine ait) gelir durumlarını gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi veya kurumlardan alınacak belge,
. Varsa ekteki “Kira Gelir Taahhütnamesi” formunun doldurulması ve teslimi,
. Öğrencinin diğer kardeşlerinin öğrenim durumunu gösteren belge veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belge,
. MEB Personeli olanların durumunu beyan eden onaylı belge. Bu madde MEB tarafından iptal edildi. Yeni yönetmelik yayımlanacak.

Başvuru İşlemleri Nedir?

– Destek başvurusu için kılavuzda belirtilen belgeleri hazırlayan veliler, öğrencilerinin kayıtlı oldukları okula gidecekler.
– Okul yönetimi velinin hazırlamış olduğu belgeleri kontrol ederek alıp e-okul üzerinden başvuru yapıp onaylanacak.
– Veli başvuru yaptığına dair çıktının bir örneğini imza karşılığı alıp saklayacak.
– Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velisi yine okula giderek e- okul üzerinden 15 okul tercihi yapacaklar.

ÖNEMLİ NOT:

1- Velilerin tercih yapacakları okullarla önceden görüşüp, okulun şartlarının kendilerine uygun olup olmadığını incelemelidir.
2- Bir okulun tercih edilebilmesi için o okulun tercih kapsamına alınmış olması gereklidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.