Özel Eğitimde Türkiye-Balkanlar Tecrübe Paylaşımı Projesi

Ülkemizde özel eğitim uygulamalarındaki yenilikleri ve iyi örnekleri Balkanlarda bulunan dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak, ilgili bakanlık yetkililerine ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere eğitim veren öğretmenlere tanıtmak amacıyla “Özel Eğitimde Türkiye- Balkanlar Tecrübe Paylaşımı” projesi başlatıldı.

Özel Eğitimde Türkiye-Balkanlar Tecrübe Paylaşımı Projesi
04 Nisan 2017 Salı 14:56

Ülkemizde özel eğitim uygulamalarındaki yenilikleri ve iyi örnekleri Balkanlarda bulunan dost ve kardeş ülkelerle paylaşmak, ilgili bakanlık yetkililerine ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere eğitim veren öğretmenlere tanıtmak amacıyla “Özel Eğitimde Türkiye- Balkanlar Tecrübe Paylaşımı” projesi başlatıldı.

Bu kapsamda, Bosna Hersek Federasyon Entitesi’ndeki özel eğitim okullarının çalışması ve modernizasyonuna destek sağlanması amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Bosna Hersek Federasyon Entitesi Eğitim ve Bilim Bakanlığı arasında İstanbul´da yapılan bir törenle iş birliği protokolü imzalandı.

İmza törenine Bosna Hersek Federasyon Entitesi Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan Danışmanı Alden Kajtaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci katıldı.

Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bosna Hersek ile daha önce imzalanan protokollerden bahsederek Boşnak kardeşlerimizle bu tür iş birliklerinde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Daha sonra konuşan Genel Müdür Celil Güngör, Bosna Hersek´ten gelen konukları İstanbul´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek;

"Geçen yıl Bosna’ya gittiğimizde özel eğitim alanıyla ilgili neler yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Bosna´da çok güzel ağırlandık. Bosna’daki bütün kantonları gezdik ve özel eğitim okulları hakkında bilgi aldık, Bu ziyaretin sonucunda karşılıklı tecrübe paylaşımına ihtiyacımız olduğuna karar verdik. Projeyi ilk konuştuğumuzda TİKA Başkan Yardımcımız Birol Çetin de Bosna’daydı. Kendisi Bosna ayağını severek üstlenebileceğini söyledi. Dönüşte TİKA ile beraber protokolü hızlı bir şekilde hazırladık. TİKA bu konuda ufkumuzu daha da genişletti ve sadece Saray Bosna ile kısıtlamak yerine programı daha da genişleterek projenin adını Balkan Ülkeleri ile tecrübe paylaşımı diye değiştirdi." diye belirtti.

Bu protokolle projenin ilk adımlarını attıklarını belirten Güngör;

"Bu projede öğretmen eğitimi, eğitim ortamlarının görülmesi, mesleki eğitim ortamlarının yeniden yapılandırılması gibi temel konuları burada konuşacağız. Biz özel eğitim okullarını, rehberlik ve araştırma merkezlerini, özel yeteneklilere eğitim veren bilim ve sanat merkezlerini ve özel eğitim sınıflarını içeren bir program hazırladık. Nisan ayının sonuna doğru da bu programı Bosna’da devam ettireceğiz. Sözlerime son vermek isterken güzel çalışmamızın başlangıcında Bosna Hersek Eğitim Bakanlığı adına aramızda bulunan Bakan Danışmanı Alden Kajtaz’a, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin’e, ev sahipliği yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürüze ve Bosna Hersek’ten gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyor, çalışmamızın verimli geçmesini temenni ediyorum." diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.