Ortaokullar arası “Oyunumu Kodluyorum” yarışması

Ankara Valiliği'nin desteği ile Türkiye genelinde ortaokullar arası “Oyunumu Kodluyorum” yarışması yapılıyor. Kazanan öğrenci ve danışmanlık yapan öğretmenlere ödül verilecektir. Yarışmanın detayları haberimizde...

Ortaokullar arası “Oyunumu Kodluyorum” yarışması
02 Şubat 2018 Cuma 22:11

Türkiye geneli ortaokullar arası “Oyunumu Kodluyorum” yarışması düzenleniyor. Ankara Valiliği tarafından  yapılan yarışmayı Altındağ Cebeci Ortaokulu yürütüyor. Katılmak isteyenler 16 Mart 2018 tarihine kadar başvurularını yapabilirler.

Geçen yıl sadece Ankara genelinde yapılmıştı. Bu yıl ilk defa Türkiye genelinde yapılacak olan yarışmaya EBA, ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI (Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü), TÜBİTAK, ROKETSAN, HAVELSAN, TAİ, ODTÜ, ODTÜ TEKNOKENT, HACETTEPE STEM & MAKER LAB. jüri ve danışmanlık desteği sağlayacak. 

Yarışmaya Türkiye genelindeki özel, devlet ve imam hatip okullarından öğrenciler katılabilecek. Dereveye giren öğrencilerden 1.’ye 5000, 2.’ye 4000, 3.’ye 3000 teşvik ödülü verilecek. Sadece öğrencilere değil, öğrencilere danışmanlık yapan öğretmenlerden 1.’nin danışmanına 2500, 2.’nin danışmanına 2000, 3.’nin danışmanına 1500 teşvik ödülü verilecek.

Yarışmanın amacı; eğitim sistemimiz içerisinde 21. Yüzyıl eğitim sisteminde çağın gereği teknolojinin yaratıcı sanatı olan kodlamayı daha geniş öğrenci kitlelerine yaymak, farkındalık oluşturmak,yapay zekâ ve endüstri 4.0 teknolojilerinin içerisinde yer alıp üreten bireyler olarak bilgi çağını yakalamak hedeflenmektedir. Ayrıca günümüzde sosyal medya ve bilgisayar oyunları bağımlılığı, öğrenciler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve yazılım üretiminin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Son başvuru tarihi 16 Mart 2018 olan yarışma için ayrıntılı bilgi www.oyunumukodluyorum.com ve http://cebeciortaokulu.meb.k12.tr/ adreslerinden edinilebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.