Okul Kantinlerinde Satılan Gıdalarına Renk Düzenlemesi

Türk Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan çalışma ile okullardaki gıdalar 3 gruba ayrıldı.

Okul Kantinlerinde Satılan Gıdalarına Renk Düzenlemesi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türk Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan çalışma ile okullardaki gıdalar 3 gruba ayrıldı.

Yeni düzenleme ile birlikte kola ve cips gibi zararlı gıdalar kırmızı, kuruyemişler yeşil, dondurmalar ise turuncu grupta yer alacak. Düzenlemenin ardından kek,  çikolata ve muffin gibi yiyecekler okul kantinlerinde yer almayacak.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Bekir Keskinkılıç, kırmızı grubun anlamının mümkün olduğunca tüketmeyin, yeşil grup istediğiniz kadar tüketin, turuncu grup ise miktarına bağlı olarak tüketin anlamına geldiğini söyledi.

Kırmızı grupta yer alan ürünler: Gazlı içecekler, enerji içecekleri, kızartma, cips, şeker, kek, çikolata, hamurlu tatlılar.

Turuncu grupta yer alan ürünler: Kahvaltılık gevrekler, poğaça, simit, tost, köfte burger, fırın patates, hazır döner

Yeşil grupta yer alan ürünler: meyve, sebze, kuruyemişler, taze sıkılmış meyve suları, peynir, ayran, yoğurt, haşlanmış yumurta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.