Öğretmenlere İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilecek

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 130 bin öğretmene iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verileceği açıklandı. İş sağlığı ve güvenliği kavramının 2016 yılında tüm kamu kurumlarına getirilmesi kapsamında yapılan çalışma ile hangi öğretmenler iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alacak?

Öğretmenlere İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verilecek
20 Nisan 2016 Çarşamba 16:35

Geçtiğimiz yıllarda birçok farklı okulda öğretmenlere hizmetiçi eğitim kapsamında iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmişti. Bu eğitimlerin sonucu öğretmenler, iş güvenliği uzmanı sertifikası alarak okullarda kurulacak iş sağlığı ve güvenliği ekibinin doğal üyesi olma sürecine girmişti. Bugün de Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokol ile 130 bin öğretmenin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alma protokolü imzalandı. 

HANGİ ÖĞRETMENLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ ALACAK?

İmzalanan protokol ile 3 bin 291 mesleki ve teknik okulda görev yapan 130 bin öğretmen bu eğitimi alacak. Öğretmenlerin aldıkları bu eğitimleri bizzat çalışma hayatına aktif rol veren meslek lisesi öğrencilerine aktarması, onları iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirmesi esas alınacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.