Öğrencilere spor karşılaşmaları fiilen yasak mı?

Spor kafileleri Seyahat Yönergesin'de yapılan değişiklikler sonucu öğrencilerin karşılaşmalara götürülmeleri neredeyse imkansız hale geldi.

Öğrencilere spor karşılaşmaları fiilen yasak mı?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Spor kafileleri Seyahat Yönergesi'nde yapılan değişiklikler sonucu okullardan gidecek kafilelerin izin silsilesi değiştirildi. İl ve ilçelerdeki okullardan karşılaşmalara gidecek öğrenciler için kaymakam ve vali iznine kadar uzanan yeni izin silsilesiyle karşılaşmalara gitmek fiilen imkansız hale geldi.

Yeni dönemdeki karşılaşmalara öğrencilerini götürmek isteyen öğretmenler için karşı karşıya kalınan bürokratik engeller pes dedirtecek cinsten. Herhangi bir biçimde öğretmenlerin kendi araçlarıyla karşılaşmalara öğrenci götürmesi yasaklanırken izin sisteminin bir hafta içinde işlemeyeceği gerçeğine rağmen uzun bir izin kuyruğu oluşturuldu.

Hafta başında yayımlanan karşılaşma listesi için doğrudan okul müdürüne, okul müdüründen il veya ilçe Milli Eğitim Müdürü'ne oradan da kaymakam veya valiye giden izin dilekçesi her aşamada onay almak zorunda. Bu durumda haftalık maçlara yetişmek ise imkansız hale geldi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.