Öğrenciler YÖK'ün e-kayıt uygulamasına büyük ilgi gösterdi

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) e-kayıt uygulaması bu yıl üniversite tercihi yapan öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. E-kayıt uygulamasını kullanan üniversite öğrencilerin sayısında yüzde 30 artış gözlemlendi.

Öğrenciler YÖK'ün e-kayıt uygulamasına büyük ilgi gösterdi
21 Ağustos 2016 Pazar 14:17

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) elektronik kaydını tercih eden üniversite öğrencilerin sayısı geçen seneye göre büyük bir artış göstererek yüzde 31'e çıktı. Bu artış YÖK'ün e-kayıtı tercih eden üniversite öğrenci sayısını 407 bin 946'ya çıkarmasını sağladı.

YÖK yetkililerinden aldığı bilgiye göre, geçen yıl üniversiteye girişte öğrencilerden 311 bin 29'unun e-kayıtı tercih ettiği belirlenirken bu yıl e-kayıt uygulamasından yararlanan öğrencilerin sayısı 407 bin 946'ya ulaştı. YÖK'ün 2014-2015 eğitim öğretim yılından beri devam eden e-kayıt uygulamasını üniversite kaydı yapan 592 bin 632 öğrenciden 407 bin 946'sının tercihi oldu.

2015-2016 eğitim öğretim yılında, tüm devlet üniversiteleri öğrencilere e-kayıtla üniversiteye kaydolma imkanı tanınması ile devlet üniversitelerine kayıt yaptırabilecek öğrencilerin yüzde 70,6'i e-kayıt uygulamasını tercih etti. Devlet üniversitelerinin yanı sıra Başkent Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu, KTO Karatay Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Sanko Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi'nin yer aldığı 9 vakıf üniversitesinde de uygulandı. Vakıf üniversitesine kaydolan öğrencilerin ise yüzde 18'i bu uygulamadan yararlandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bütün öğrenciler devlet yurtlarında kalmalı