Öğrenciler için yetenek testi uygulaması yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak işbirliği protokolü kapsamında ortaokul 5'inci sınıflarda tüm öğrencilere yetenek testleri uygulanacak.

Öğrenciler için yetenek testi uygulaması yapılacak
18 Nisan 2016 Pazartesi 10:13

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanacak işbirliği protokolü kapsamında ortaokul 5'inci sınıflarda tüm öğrencilere yetenek testleri uygulanarak 8 yıl içerisinde bütün öğrencilerin en az bir branşta lisans almaları hedefleniyor.

Öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda 6 ve 7'nci sınıfta eğitimleriyle ilgili değerlendirmeye alınırken, 8'inci sınıfta ise gerekli yönlendirmeler yapılacak.Protokolün, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Salı günü gerçekleştirilecek törenle imzalanması planlanıyor.

Protokolle, gençliğin beden ve ruh sağlığının en üst düzeyde tutulması, Türk sporunun kalkınmasına katkıda bulunulması, kurum ve kuruluşların oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlikler açısından kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Ayrıca iki bakanlığın işbirliği sayesinde öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesiyle, özgüveni yüksek, çevreye duyarlı, mutlu ve sağlıklı bir gençliğin yetiştirilmesi ve desteklenmesi hedefleniyor.

Bakanlıklar arasında imzalanacak olan protokole göre, eğitim ve kursların MEB bünyesinde gerçekleştirililecek olan eğitimler ve kurslar olarak kabul edilmesine dair mevzuat altyapısı hazırlanarak, MEB bünyesinde görev yapan öğretmen ve diğer eğiticiler, ücreti Gençlik ve Spor Bakanlığınca ödenmek kaydı ile bakanlık bünyesinde yürütülen faaliyetlerde ve kurslarda görevlendirilebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.