Nabi Avcı yarıyıl tatilinin uzatılması haberleriyle ilgili açıklama yaptı

Yarıyıl tatilinin uzatılacağı haberleriyle ilgili MEB'den ve Nabi Avcı'dan açıklama geldi.

Nabi Avcı yarıyıl tatilinin uzatılması haberleriyle ilgili açıklama yaptı
22 Aralık 2015 Salı 19:21

Daha evvel şu haberimizde yarıyıl tatilinin 15 günden 30 güne çıkarılacağının iddia edildiğini belirtmiştik. Yarıyıl tatiline eklenecek 15 günlük ilave sürenin okulların başlama gününün eylülün ortasından eylül başına çekilerek telafi edileceğini duyurmuştuk. Konuyla ilgili Bakanlık'tan ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'dan açıklama geldi.

Yarıyıl tatilinin uzamasıyla ilgili yapılacak düzenlemelerin sezon ortasındaki turizm faaliyetlerini arttırmak ve ekonomiye bir hareketlilik katmak, bununla birlikte okullarda tüketilen yakıttan tasarruf etmek gibi bir düşünceyle planlandığını belirtmiştik. Ancak hem Bakanlık kanadından hem de MEB Bakanı Sayın Nabi Avcı'dan konuyla ilgili yalanlama geldi.

Bakanlık yetkilileri böyle bir çalışmanın olmadığını bu yönde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Öte yandan  "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler Projesi’ kapsamındaki ‘Fethi Gemuhluoğlu'nu Anma Programı’na katılmak amacıyla Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ne gelen Bakan Nabi Avcı doğudaki terör olaylarının eğitime yansıması ve yarıyıl tatilinin uzaması konusuyla ilgili açıklama yaptı:

"Yarıyıl tatilinin uzamasıyla ilgili bir çalışma söz konusu değil."

"Bölgedeki şartlar normale döndüğünde öğretmenler görevleri başına dönecek ve arada kaybolan günleri telafi etmek için yoğunlaştırılmış eğitim programlarını uygulayacaklar. Telafi eğitimleri, hafta sonları ve gerekirse sömestr tatilinin bir kısmını veya gerekirse tamamını eğitim için kullanarak bu kayıp günlerimizi inşallah telafi edeceğiz."







Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.