Meslek liseli öğrencilere 'ek puan' geri getirilecek

2016 ÖSYS Kılavuzu'nda kaldırılan 'ek puan', bu yıl sınava girecek olan 900 bin öğrenci için TBMM'ye sunulan torba kanun yasası ile geri getiilecek.

Meslek liseli öğrencilere 'ek puan' geri getirilecek
27 Mayıs 2016 Cuma 11:26

Üniversite sınavına bu yıl girecek olan 900 bin öğrenci için 'ek puan' sistemi geri gerilecek. Bu yıl sınava girecek olan bu öğrenciler için alanlarının devamı niteliğindeki yükseköğretim programını tercih edildiğinde 15 ile 30 puan ek puan alımı bu yıl ki yani 2016 ÖSYS Başvuru Kılavuzu'ndan kaldırılmıştı.

Amaç öğrencileri teşvik etmek

TBMM Başkanlığı'na sunulan torba kanun tasarısının içerisinde 'ek puan' ile ilgili yer aln düzenlemede, "Sınavsız geçişin kaldırılması nedeniyle mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının öğrenci kaybı yaşamaması, öğrencilerin teşvik edilmesi ve meslek yüksekokullarına daha yetkin öğrenci kazandırılması için ek puan verilecek" ifadesine yer verildi. 

Sınavsız geçiş hakkını kaybedecek

Tabi bu yasa yürürlüğe girerse ek puan için sınavsız geçiş hakkından vazgeçmiş olacak. Oysa 2016 ÖSYS Başvuru Kılavuzu'nda ek puanların kaldırıldığı belirtilirken, mesleki ve teknik lise mezunlarının sınavsız geçiş haklarının sürdüğü yer alıyordu. Buna dayanarak yaklaşık 78 bin öğrenci sınavsız geçiş için başvurdu. Eğer ek bir düzenleme yapılmazsa bu gençlerin üniversite hayali son bulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.