MEB'in sınav ve atama sisteminde köklü değişiklik

Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarda uygulanan esasları tamamen değiştirmeye hazırlanıyor. Yapılan değişiklik öğretmen atamalarını da etkileyecek.

MEB'in sınav ve atama sisteminde köklü değişiklik
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamada sınav soru sisteminin tamamen değiştirileceği belirtildi. Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi (ABİDE) kapsamında yapılan değişiklikler atama sistemini de değiiştirecek.

Sınavlarda öğrencilere açık uçlu soruların öğrencilere yöneltileceğini belirten Bakan Avcı, öğrencilerin bu şekilde analiz yeteneklerinin ölçüleceğini belirtti. Yapılan açıklamada sınavları yapan öğretmenlerle derse giren öğretmenlerin de farklılaştırılacağı belirtildi. 

Kanal D tarafından Ana Haber bülteninde haberleştirilen bilgiye göre ilk aşamada 95 bin öğretmenin atanmasına neden olacak bu değişikliklerle kadro ve atama sistemlerinde de ciddi değişiklikler yaşanabilir. Derse giren öğretmen ve sınav yapan öğretmen arasında yaşanabilecek anlaşmazlıklar için e bir hakem öğretmen ataması yapacak ilgili müdürlükler için de müdürlük kontenjanında branş öğretmenlerinin bulunması gerekiyor. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Avcı "maç devam ederken kurallar değişmez" diyerek öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini de ifade etti. Daima yeni sistemlerin yeni öğrencilere uygulanacağını belirten Avcı, bu değişikliklerin kademeli bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.