MEB ve İçişleri Bakanlığı o eğitim yerlerini kapatacak

MEB ve İçişleri Bakanlığı, eğitim merkezleri için valiliklere yeni yetki verdi. Eğitim adı altında açılsa da çocukları kaldırmaya yönelik faaliyetler için bakanlıklar harekete geçti.

MEB ve İçişleri Bakanlığı o eğitim yerlerini kapatacak
27 Ocak 2017 Cuma 10:01

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İçişleri Bakanlığı, kaçak eğitim merkezleri için çalışma başlattı. Dersanelerin kapatılmasıyla ortaya çıkan ödev evi, eğitim danışmanı, ödev koçu, ödev merkezi, kariyer rehberi gibi merkezlerde terör örgütü propagandası yapıldığını belirlendi. 

Eğitim merkezi olarak adlandırılsa da FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütleri için yapılan faaliyetlerle çocukları kandırmaya çalışan bu merkezler için valiliklere yeni yetki verildi.  

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğinde yapılan değişiklikle izinsiz faaliyet yürüten merkezlere artık valilik para cezası ya da kapatma işlemi uygulayabilecek. Eğitim merkezleri için Maliye Bakanlığı da devreye girerek her ne isimle olursa olsun eğitim faaliyeti yürütecek merkezlere MEB onayı olmadan işyeri açma izni vermeyecek.
 



Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.