MEB ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Bakanlığı ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

MEB ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
03 Ocak 2017 Salı 20:19

Eğitimde teknoloji kullanımı dersinin seçmeli olarak okutulması, Eğitim Bilişim Ağı, e-okul ve MEBBİS kullanımının eğitim fakültelerindeki öğrencilere öğretilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Bakanlığın kullandığı EBA, e-Okul, MEBBİS gibi elektronik sistemlerin, üniversitelerin eğitim fakültelerinde ders olarak yer alacağını söyledi. Eğitim Bilişim Ağı’nda çeşitli eğitim içerikleri bulunduğunu ve eğitim fakültelerinde okuyan öğrencilere bunun öğretileceğini belirten Tırnakçı, "Bu anlamda gerek içerik sağlayıcılara ve gerekse öğretmenlerimize eğitim desteği verilmesi, diğer taraftan eğitim fakültelerinde okuyan öğrencilerimizin eğitim süreleri boyunca eğitimde teknoloji kullanımına ilişkin dersleri almaları, EBA´yı, etkileşimli tahtayı tanımaları, e-okul ve MEBBİS´i kullanabilmeleri için Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği yapma kararı aldık." dedi. Cumhuriyet Üniversitesine verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Tırnakçı, "Bakanlık olarak eğitim fakültesinde okuyan öğrencilerimize ürünlerimizi ve araçlarımızı kullandırtma anlamında destek vereceğiz." diye konuştu. 
 
Millî Eğitim Müdürlüğünün irtibatı ve ön görüşmeleri sağlayacağını dile getiren Tırnakçı, Bakanlık olarak da yapılması gerekenler konusunda sürekli irtibat sağlayacaklarını anlattı. Tırnakçı, "Amacımız hep birlikte geleceğin nesillerini en iyi şekilde yetiştirebilmek." ifadesini kullandı. 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız da ikinci dönemden itibaren öğrencilere EBA ile ilgili çalışmalar yaptıracaklarını kaydederek, protokolün hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Tırnakçı ve Yıldız protokolü imzaladı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.