MEB kişisel verileri yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bazı verilerde öğrencilerin kişisel bilgileri bulunuyor.

MEB kişisel verileri yayımladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İnternet mahremiyetini de düzenleyen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu MEB tarafından işlenen büyük bir hata ile çiğnendi. 

Özel öğretim kurumlarında eğitim gören burslu öğrencilerin listesini TC kimlik numaralarıyla beraber web sayfasında ilan eden MEB'in bu hatası tepki çekti. Konuyu haberleştiren memurlar.net sitesinde suça iştirak etmemek için bazı sayfaları kapatarak yayımladı.

İhlali gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı daha önce bu konuda bir yazı yayımlamış ve kurallara dikkat çekmişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması" konulu yazılarında aşağıdaki hususlara dikkat çekilmişti.

"Bakanlığımız merkez teşkilatı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve bu müdürlüklere bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarınca kişisel verilerin korunmasına yönelik, ivedi önlem alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar arasında kurum internet sayfalarında:

- İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayımlanmaması,"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.