MEB Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Yabancı Dil Kampı Gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Yabancı Dil Kampı Gerçekleştirildi.

MEB Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Yabancı Dil Kampı Gerçekleştirildi
07 Şubat 2018 Çarşamba 22:25

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Yabancı Dil Kampı Gerçekleştirildi.

MEB konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Genel Müdürlüğümüze bağlı hazırlık sınıfı bulunan okullarda birinci yabancı dil dersini İngilizce olarak alan hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde İngilizce Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Serbest Konuşma Yarışması (IT’S YOUR TURN TO SPEAK) düzenlendi.

Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen ve 29 Ocak 2018 tarihinde Antalya ilinde başlayan Yabancı Dil Kampına; öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye yönelik bilgi ve becerilerinin artırılması, olumlu tutumlarının geliştirilmesi ve kelime dağarcıklarının zenginleştirilmesi, amacıyla düzenlenen yarışma sonucunda ilk üç dereceye giren hazırlık sınıfı öğrencilerinin yanı sıra İngilizce öğretmenleri ve okul yöneticileri de katılmıştır.

Söz konusu kampa; Bakanlığımız temsilcileri ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretimi Bölümü akademisyenleri, British Council yönetici ve öğretmenleri ile Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu öğrencileri katkı sağlamıştır.

90 okulumuzun katılım sağladığı Yabancı Dil Kampı’nda; öncelikle akademisyenler tarafından öğrencilerimize yönelik  "21. Yüzyılda İngilizce Öğrenmenin Yolları ve Önemi” konulu sunum gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu sunumdan sonra üç ayrı grup hâlinde münazara, drama, tanışma etkinlikleri, poster hazırlama,  sunum ve sergiler ile karşılıklı konuşma etkinliklerini içeren atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.

Tüm katılımcıların İngilizce iletişim kurduğu kampta okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik Bakanlık temsilcilerimiz ile alan uzmanları tarafından “İngilizce Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Yöneticilerin Motivasyon Becerileri, Ölçme ve Değerlendirme” konularında çeşitli eğitimler verilmektedir. Beş gün süreyle devam edecek Yabancı Dil Kampı 02 Şubat 2018 tarihinde sona ermiştir. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.