MEB'den valiliklere telafi eğitimi ile ilgili yazı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Diyarbakır, Mardin ve Şırnak valiliklerine "telafi eğitimine" ilişkin yazı gönderdi.

MEB'den valiliklere telafi eğitimi ile ilgili yazı!
19 Ocak 2016 Salı 23:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Diyarbakır, Şırnak ve Mardin valiliklerine  "telafi eğitimine" ilişkin yazı gönderdi. MEB gönderdiği yazıda, son zamanlarda bazı yerleşim yerlerinde eğitim ve öğretimin aksadığı hatırlatılarak, aksamaların olduğu bölgelerde, öğrencilerin derslerden geri kalmamaları ve üst öğrenime giriş sınavlarında mağduriyet yaşamamaları için planlanan eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ilgili mevzuata göre yürütülmesi ve gerekenin yapılmasını istedi.

Gönderilen yazıya göre, 8'inci ve 12'nci sınıflarda okuyan öğrencilere, telafi eğitiminin yanı sıra, üst öğrenime hazırlık, yetiştirme kursları ve destekleme eğitimi de uygulanacak. 

Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ve Şırnak'ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerindeki öğrenciler için ilgili yönetmelikler çerçevesinde telafi eğitimi yapılacağının daha önce duyurulduğu hatırlatılan yazıda, ilgili genelgede de ilk ve orta dereceli okullarda, ders yılının 180 iş günü olarak uygulandığı ve 28 Eylül 2015-17 Haziran 2016 arasında eğitim ve öğretime açık olacağının belirtildi.

Gerçekleştirilecek telafi programlarının, okulların açık olduğu günlerde hafta içi veya hafta sonlarında gerçekleştireceği belirtildi. Öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda ders ücreti karşılığı veya vekil öğretmen görevlendirilmesi yapılacağı bildirildi. Sınıflarda öğrenci sayılarının yetersiz olması halinde sınıfların birleştirilerek eğitim yapılacağı belirtildi.

Yaşanan olaylar sonrasında okulların zaman zaman kapalı olması ve öğrencilerin okula devam edememesi sebebiyle, devamsızlığı bulunan öğrencilerin durumu devamlı öğrenciler gibi değerlendirileceği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.