MEB Bakanı Yılmaz: Bu yıl herkesi kendi evine en yakın okula yerleştireceğiz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, kaldırılan TEOG sınavı ve yeni sistem hakkında açıklama yaptı. Bakan Yılmaz, "Öğrencileri muhitinde eğitim alacak hale getirmek lazım. Bu yıl TEOG'u kaldırdık, bu yıl herkesi kendi evine en yakın okula yerleştireceğiz."dedi.

MEB Bakanı Yılmaz: Bu yıl herkesi kendi evine en yakın okula yerleştireceğiz
18 Ocak 2018 Perşembe 14:30

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Başiskele'deki bir otelde düzenlenen Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanları Kurultayı'nda konuşma yaptı. Gençliğin Türkiye'nin umudu olduğunu belirten Yılmaz, gençlerin 21. yüzyılın daha güçlü ve büyük Türkiyesinin mimarları olduğunu söyledi.

 "Milletinin değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, yılmadan yorulmadan çalışan gençlerimiz, ülkemizi mazisinden daha parlak günlere taşıyacaktır." diye konuşan Bakan YIlmaz, bu neslin Mehmet Akif Ersoy'un 'Asım'ın nesli' olarak tanımladığı nesil olduğunu anlattı.

Bakan Yılmaz, Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe dair sözlerinden alıntılar yaparak açıklamasına şu sözlerle devam etti;

"Ülkelerin gücü iyi eğitime sahip nitelikli insan gücünden gelir. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın kişilik, yetenek ve kabiliyetlerini en üst düzeyde geliştirerek, iletişim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler olarak yetişmesini istiyoruz. Hangi alanda olursa olsun bütün çalışmalarımızın amacı, çocuklarımıza kalkınmış, refah içerisinde, güçlü bir Türkiye bırakmaktır. Bunu ancak eğitimle gerçekleştirebileceğimizin farkındayız."

Okula yerleştirmede istisna

"Öğrencileri muhitinde eğitim alacak hale getirmek lazım. Bu yıl TEOG'u kaldırdık, bu yıl herkesi kendi evine en yakın okula yerleştireceğiz. Yüzde 90'a yakın bununla çok istisnai olarak da isteyenlerin girebileceği bir sınavla da diğer sınavla öğrenci alan okullarımıza da öğrencilerimizi yerleştireceğiz. Şimdi yüzde 6,2 milli gelirden eğitime ayırıyoruz. Bir şeye önem verip vermediğiniz ona ayırdığınız bütçeyle ölçülür. Merkezi hükümet bütçesinin 2002 yılında ancak yüzde 10'u ayrılıyordu, bu yıl 134 milyar 700 milyon liranın üzerinde bir kaynağı eğitime ayırdık, bu da toplam bütçemizin yüzde 18'inden daha fazla. Almanya yüzde 4,9 ayırıyor milli gelirinden. Yani 80'lerde, 90'larda 2000'li yıllarda biz iktidara gelinceye kadar Avrupa'nın daha gerisinde milli gelirinden eğitime pay ayırırken, bugün Avrupa'dan daha fazla milli eğitime kaynak ayırıyoruz. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını 28'den 17'ye düşürdük. Bu değeriyle İngiltere, Japonya ve Güney Kore'yle aynıyız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.