MEB Bakanı İsmet Yılmaz "Terörü, yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür"

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, eğitim alanında yapılan çalışma ve projelerle ilgili konuştu.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz "Terörü, yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür"
08 Temmuz 2016 Cuma 11:22

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi'nin Sivas Kalesinde düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Burada Sivaslılar ile bayramlaşan İsmet Yılmaz, eğitimde yapılan hizmetler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz,  "Eğitimde gerçekten bu dönemlerde çok büyük hizmetler yapıldı. Yine de hala yapılması gerekenler var ve her zaman daha çok şey bekleniyor eğitimde. İnşallah hep beraber bizden beklenenleri eğitimde gerçekleştireceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki terörü yenmek eğitimle, yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür. Türkiye’nin eğitimini aldığımız noktadan çok iyi bir noktaya getirdik. Gelecekte de bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çevresinde yaşanan onca olumsuz gelişmeye rağmen, Türkiye'nin en fazla büyüyen ve gelişmekte olan bir ülke olduğunu dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin bu bölgede ekonomik anlamda yükselen yıldızı olacağını belirtti.  inşallah bu bölgenin ekonomik alanda da yükselen yıldızı olacaktır.

Bakan Yılmaz; "Bu milletin 80 milyonunu ayrı tutmaksızın bir arada tutuyor, hizmet götürüyoruz. Sadece 80 milyona da değil, Suriye´de, Irak´ta, Balkanlarda, Kafkaslarda, dünyanın dört bir tarafında başı sıkışan Türkiye´ye gelir. Ne zamanki başları sıkışsa, derde düşseler o zaman Türkiye onlara kapı açıyor, gönüllerini açıyor, ekmeğini paylaşıyor. Biz birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece terör belasını yeneriz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Türkiye son çeyrekte 4,8 büyüdü. 26 çeyrek üst üste büyüyen dünyadaki ender ülkelerden birisi. Dünyada en fazla büyüyen, gelişmekte olan ülkeler arasında 5´inci sıradayız. Allah’a hamdolsun her şeye rağmen, bu sıkışıklığa, çevremizdeki ateş çemberine, savaşlara rağmen, Türkiye´nin ilk çeyrekte yüzde 4.8 büyümüş olması Türkiye´deki güven ve istikrarın değerini, kıymetini göstermektedir. Allah’a hamdolsun bu güven ve istikrar sürdüğü sürece, Türkiye büyüyecektir. Büyüme ne demektir? Üretim demektir, üretmek, istihdam demektir. Biz de istiyoruz ki insanımıza daha çok hizmet verelim. Son 8 yılda 6 milyon insanımıza istihdam sağladık. Yeter mi yetmez.  Bu büyüme de gösteriyor ki Türkiye inşallah bu bölgenin ekonomik alanda da yükselen yıldızı olacaktır." şeklinde konuştu.

Terörü ve Yoksulluğu yenmenin yolu eğitimden geçer

Yoksulluğu ve Terörü yenmenin yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Yılmaz, Türkiye'de eğitim anlamında çok büyük hizmetler yapıldığını hatırtlattı.  Bakan Yılmaz; "Eğitimde gerçekten bu dönemlerde çok büyük hizmetler yapıldı. Yine de hala yapılması gerekenler var ve her zaman daha çok şey bekleniyor eğitimde. İnşallah hep beraber bizden beklenenleri eğitimde gerçekleştireceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki terörü yenmek eğitimle, yoksulluğu yenmek eğitimle mümkündür. Türkiye’nin eğitimini aldığımız noktadan çok iyi bir noktaya getirdik. Gelecekte de bayrağı en üst seviyede teslim edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Başarı için çok çalışmak gerekiyor

Sivas Kalesi'nde düzenlenen programda konuşan Bakan Yılmaz, başarı için çok çalışmak gerektiğinin de altını çizdi.Yılmaz, "Başarı için çok çalışmak gerekiyor. Evrensel değerlere açık, milli kültürün taşıyıcısı ve milli kültürüyle de gurur duyan fikri hür, vicdanı hür bir nesil yetiştirmek istiyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Biz ülkemize, milletimize güveniyoruz ve bu kardeşiniz arkadaşları ile birlikte Sivaslıya güveniyor. Bundan sonra da hem Sivaslıya, hem milletimize olan güvenimiz sonsuz devam edecektir. Yeter ki milletimizin birliği, dirliği daim olsun, ağız tadı bozulmasın. Bu duygularla Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sağlık ve huzur dolu nice bayramlarda buluşmayı diliyorum. Allah’a emanet olun." dedi.

Sivas Kalesinde düzenlenen bayram programında konuşan MEB Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonrasında vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Programa, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Harun Tan, il protokolünün önde gelen isimleri, STK Başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.