KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman?

2016-2017 öğretim yılı KYK burs başvuruları üniversite öğrencileri için en merak edilen konular arasında. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman? KYK burs ücreti ne kadar? KYK burs başvuruları hakkında detaylar...

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman?
27 Eylül 2016 Salı 09:54

KYK yurt başvurularının ardından yerleştirilmeler yapıldı. Sıra KYK burs başvurularında. Üniversite öğrencilerden KYK bursu almak isteyenler için KYK burs başvuruları ne zaman olduğunu merak ediyor. İşte KYK burs başvuruları için detaylar...

KYK burs başvuruları ne zaman?

KYK ihtiyacı olanan burs imkanı sunarken üniversite öğrencilerine kredi imkanıda sağlıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu tarafından yapılan açıklamada ödemelerin Ekim ayında başlayacağını dururdu. KYK burs başvuruları Ekim ayının ilk haftası gerçekleşecek.

KYK anasayfasına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

KYK Bursu ne kadar?

KYK burs başvuru yaptıktan sonra bursu almaya hak kazanan öğrencilere 2016 yılında 400 lira veriliyordu. 2017 yılı için henüz belirlenmedi.

KYK kredi başvurusunu kimler yapabilir?

KYK kredi başvuru yapabilmek için ön lisans ya da lisans öğrencisi olmak, Açık Öğretim öğrencilerinden şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de hayatını kaybetmesi gibi özel durumua sahip olmak, iki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez) ya da üksek lisans (Master ve Doktora) öğrencisi olmak gerekiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.