KOSGEB girişimcileri desteklemeye devam ediyor

KOSGEB, girişimcilere verdiği desteği devam ettiriyor. Bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin KOSGEB'ten faydalandığını ve kendi işletmesini kurduğu bildirildi.

KOSGEB girişimcileri desteklemeye devam ediyor
21 Ocak 2016 Perşembe 14:54

KOSGEB, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 30 bin liradan 50 bin liraya kadar desteğini sunuyor. Girişimciler için kaçırılmaz bir fırsat olan bu destekle bugüne kadar 22 bin kişi kendi işyerini kurdu.

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında, bugüne kadar 22 bin 350 girişimci KOSGEB desteğiyle işletmesini kurdu ve kendi işinin patronu oldu" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, AA muhabirine KOSGEBdesteklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalanan girişimci sayısının her geçen yıl daha da arttığına dikkati çeken Işık, bu sayının 2011 yılında 2 bin 397, 2012'de 4 bin 969, 2013'te 8 bin 66, 2014'te 10 bin 199, geçen yıl ise 11 bini bulduğunu söyledi.

Fikri Işık, Türkiye'deki girişimci sayısını arttırmak için gayret gösterdiklerini dile getirerek, kendi işinin patronu olmak isteyenlere, desteklerden yararlanmaları konusunda çağrıda bulundu.

"Destekler bir nevi başlangıç sermayesi niteliğinde" ifadesini kullanan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin liraya çıkarıldığını bildirdi.

22 bin 350 girişimci "patron" oldu

Girişimcilik Destek Programı kapsamında bugüne kadar 380 bin kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak girişimcilik sertifikası aldığını belirten Işık, sertifikalarını alan 380 bin kişi arasından da bugüne kadar 22 bin 350 girişimcinin KOSGEB desteğiyle işletmesini kurduğunu ve kendi işinin patronu olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Artık yüksek büyüme dönemlerine tekrar dönmeliyiz.