Kar tatiline telafi eğitimi geliyor - Telafi Eğitimleri ne zaman başlayacak?

MEB, kar tatilleri nedeniyle aksayan eğitimin telafisi için harekete geçti. Peki Telafi eğitimleri ne zaman yapılacak? Hangi öğrenciler telafi eğitimlerine katılacak? İşte detaylar.

Kar tatiline telafi eğitimi geliyor - Telafi Eğitimleri ne zaman başlayacak?
12 Ocak 2017 Perşembe 20:37

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kar tatillerinde eğitimin aksaması sonrasında harekete geçti. Bu hafta ve geçtiğimiz haftalarda birçok ilde okullar tatil edildi. Ara tatile az bir süre kala öğrenciler derslerden geri kaldı. MEB, telafi eğitimlere başlayacak. Peki telafi eğitimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kar tatili nedeniyle aksayan eğitim ve öğretimin telafisi için harekete geçti. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün illere gönderdiği yazıda, eğitime ara verilen okullarda telafilerin yapılması gerektiği ifade edildi. İl MEM'lere gönderilen yazıda,“Eğitim-öğretimin gerçekleştirilemediği eğitim kurumlarımız ile yurtdışından gelen, milli sporcu olan, hastalık gibi sebeplerle derslerinde eksiklik bulunan öğrencilerin yapılamayan eğitim faaliyetlerinin telafisi için valiliklerce gerekli tedbirler alınarak eksiklikler giderilecek." denildi.

Telafi Eğitimleri Ne Zaman Yapılacak?

MEB tarafından valiliklere gönderilen yazıda, telafi eğitimlerinin haftasonları veya yarıyıl tatilinde yapılacağı belirtilerek;

''Hafta içi ders saatleri dışında hafta sonları ya da yarıyıl tatilinde telafi eğitimi gerçekleştirilecektir.” denildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf - 7 yıl önce
Herkes gitmek zorunda mı