Kapatılan üniversitelerde ki öğrenciler ne yapacak?

Olağanüstü Hal İlan edilmesinin ardından 15 vakıf üniversitesi kapatıldı. Peki burada ki öğrenciler ne yapacak?

Kapatılan üniversitelerde ki öğrenciler ne yapacak?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:26

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin 15 Temmuz 2016 akşamı askeri darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu toplandı ve alınan kararı basın mensuplarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aktardı. Yapılan açıklama ile ülkede üç ay boyunca olağanüstü hal ilan edildiği duyuruldu. OHAL ilanı ile 15 vakıf üniversitesi kapandı peki bu üniversitelerde eğitim gören binlerce öğrenci ne olacak? eğitim hayatlarına nasıl devam edecekler.

Yükskeöğretim Kurulu Tedbirleri Alacak

Söz konusu öğrenciler Olağanüstü Hal İlanından etkilenmeyecek olup kapanan vakıf üniversitelerinden başka üniversitelere geçiş yapacaklar. Geçtikleri üniversiteye de aynı parayı ödeyecekleri için her hangi bir sıkıntı olmayacak ve dileyen öğrenciler vakıf üniversitesi yerine 81 ilimizde bulunan devlet üniversitelerine geçiş yapabilecek. Tabi bu konuda da bazı önemli hususlar var.

İsteyen her öğrenci her okulda ki bölüme geçiş yapamayacak bu yönetmelikten Yükseköğretim Kurulu sorumlu olacak ve öğrenciler madur olmaması için her türlü tedbir alınacak. İlerleyen günlerde konu hakkında daha detaylı açıklamaların yapılması ve kapatılan üniversitede ki öğrencilerin nasıl bir yol izleyeceği konusunda açıklamalar yapılması bekleniyor. Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen kurum ve okulların kapatılma süreçleri devam ederken şuana kadar kapatılmış olan 15 vakıf üniversitesine yeni kapatılan üniversiteler de eklenebilir. Ancak ne kadar okul kapatılırsa kapatılsın Yükseköğretim Kurulu kapatılan okullarda eğitim gören öğrencilerin açıkta kalmaması için çalışmalarına devam edecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canan - 8 yıl önce
Yaşadığımız yerde okuduğumuz bölüm yok. Neye göre okul seçeceğiz. Puana göremi..