Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci nasıl olacak?

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağlantılı özel eğitim kurumları kapatılmıştı. Kapatılan kurumlardaki öğrenciler ise devlet okullarına nakledilecek. MEB'den Özel Okul Öncesi/İlkokul/Ortaokul ve Ortaöğretim kademesi okul/kurumlarında kayıtlı öğrencilerin devlet okullarına nakil/geçiş ve yerleştirme işlemleri ile ilgili açıklama geldi. Peki öğrencilerin nakil süreci nasıl işleyecek? Devlet okullarına nakil işlemi hangi tarihlerde olacak? Nakil işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde.

Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil süreci nasıl olacak?
27 Temmuz 2016 Çarşamba 08:50

Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ'ye yöenlik operasyonlar kapsamında 1700'e yakın eğitim kurumunu kapattı. Kapatılan kurumlarda okuyan binlerce öğrencinin ise devlet okullarına kaydırılacağı ifade edildi. Bu kurumlarda okuyan binlerde öğrenci nakillerinin nasıl yapılacağı ve hangi okullara gideceğini merak ediyor. MEB bu konuda öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenlemeleri İL MEM'lere gönderdi. KApatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri gerçekleşecek? Peki öğrenci nakilleri ne zaman yapılacak? Nakil işlemleri nasıl yapılacak detaylar haberimizde.

Nakil işlemleri nasıl yapılacak?

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Buna göre, kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül´e kadar yapılacak.
 
Bu kapsamda, resmi ilkokul, ortaokul/imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı nakil süreci ile ilgili açıklama yaptı

MEB tarafından yapılan açıklamada;


"- Kapatılan Özel Okul Öncesi/İlkokul/Ortaokul kademesinde kayıtlı öğrenciler, MERNİS Ulusal Adres Veritabanında kayıtlı adres bilgilerine göre adres kayıt bölgelerinde yer alan Devlet Okul Öncesi/İlkokul/Ortaokul kademesindeki okul/kurum müdürlüklerine öğrenci velilerinin başvurusu üzerine e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden nakil başvuru ve nakil kabul onay yöntemiyle geçiş yapabileceklerdir.

-  Kapatılan Özel Ortaöğretim kademesi Okul/kurumlarında kayıtlı öğrenciler geçiş yapmak istedikleri Devlet Ortaöğretim okul/kurumunun bağlı bulunduğu ilçe veya il Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapmak suretiyle “e-Okul Bakanlık – MEM İşlemleri / İl-İlçe İşlemleri / Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu Kayıt Ekranı” üzerinden Kayıt Nedeni olarak “Olağanüstü Hal Kapsamında Kapatılan Kurum Öğrencileri Nakil İşlemi (OGM Nakil Yazısı)” seçeneği seçilerek ilgili il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından Devlet okullarına yerleştirme işlemlerini yapabileceklerdir" denildi.
 
Kapatılan özel okul kayıtları iptal edildi

Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi. Bu durumdaki öğrenciler, 29 Temmuz 2016 saat 17.00´ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay iş ve işlemlerini herhangi bir ortaokuldan yaptırabilecek. 
 
Özel okullar tercih listesinde yer alan ve kapatılan özel okullar da TEOG tercih listesinden çıkarıldı. Bu okulları tercih eden öğrenciler de 29 Temmuz 2016 Saat 17.00´ye kadar tercih başvuru güncelleme ve yeniden onay işlemlerini herhangi bir ortaokuldan gerçekleştirebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Davut - 8 yıl önce
Hayirli olsun herkesin hakkinda